İsrail'de Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içeren yazılar yazıldı, polis soruşturma başlattı

Filistinlilerin yaşadığı bir köydeki duvara “Araplar düşmandır, onları kovun” ifadeleriyle Hz. Muhammed’e ağır hakaret içeren yazılar yazıldı

Fotoğraf: Haaretz

İsrail’in kuzeyinde Arap köyü olan Manşiya Zabda’da evlerin duvarlarına nefret içerikli sloganlar yazıldı.

Haaretz gazetesinde yer alan habere göre köyde onlarca otomobilin lastiği delinirken, araçlardan birine Davut yıldızı çizildi.

Köydeki iki binaya “Yahudiler uyanın ve düşmanları kovun, “Araplar düşmandır, onları kovun” şeklinde yazılar yazılırken, Hz. Muhammed’e yönelik hakaret içeren bir cümle de yazıldı.

İbranice yazılan yazıda İslam peygamberi Hazreti Muhammed'e çok ağır ifade kullanıldı.

"Küçük bir topluluğuz, ilk kez karşılaşıyoruz" 

Köyde yaşayan imam Ali Baal, Haaretz gazetesine yaptığı açıklamada, yazıların gece yarısı yazıldığını söyledi. Faillerin adalete teslim edilmesini isteyen Balal, “Biz küçük bir topluluğuz. Daha önce böyle bir olayla karşılaşmadık. Komşularımızla çok iyi ilişkilerimiz var. Failler, sakin bir topluluk olmamızdan faydalandı ve gece yarısı gelip bunları yazdı. Hepimiz çok öfkeliyiz”

Dayanışmanın sağlanması için kurulan sivil toplum örgütü Tag Meir, konu ile ilgili açıklama yaparak, İsrail hükümetini başarısızlıkla suçladı.

Tag Meir’in açıklamasında, “İsrail hükümeti tarafından kınanmadan ya da rahatsız edilmeden seri nefret suçları işlenmeye devam ediyor. Ortalama her 5-6 günde bir, Yahudi kişiler Arap ve Filistin topluluklarına baskın düzenliyor, araçlarına saldırıyor, zeytin ağaçlarını kesiyor ve halk arasında korku ve dehşetin ortaya çıkmasına neden oluyor. İsrail Devleti, sivilleri ve sorumlu olduğu Arap ve Filistinli sakinleri korumak için temel görevini yerine getirmede başarısız oluyor” yer verildi.

Irkçılığa maruz kalan kişilere yasal konularda yardımcı olması için kurulan Irkçılık Kriz Merkezi, nefret suçlarının tekrar ortaya çıkmasını engellemek için özel bir soruşturma komisyonu kurulması çağrısında bulundu.

Bu hafta başında Doğu Kudüs’teki bir mahallede 160’tan fazla aracın lastiği telinmiş ve duvarlara tehdit mesajları yazılmıştı.

İsrail polisi, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu arada İsrail polisi olayla ilgili soruşturma başlattığnı açıkladı. 

Yapılan açıklamada, “Her türlü milliyetçi nefret söylemlerini kınıyoruz. Failleri bulmak ve adalete teslim etmek için bütün kurumlarla koordine halinde önlemleri alıyoruz” dendi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU