Financial Times yazdı: İstanbul'da yaşamak için beş neden

İngiliz gazetesinde bugün yayınlanan makalede İstanbul'un çağdaş sanat merkezi olmasına vurgu yapılıyor

FT, köklü tarihi ve eşsiz coğrafyası bulunan İstanbul'da yaşamak için beş neden arasında kültür sanat, tarih, keyif, yeme içme kültürü ve ekonomi hedefini gösteriyor 

"İstanbul’da yaşamak için beş neden" başlıklı makalede ilk sırada, 14 Eylül-10 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek 16. İstanbul Bienali ile İstanbul Modern yer aldı.

Yazıda şu cümlelere yer verildi:

"Boğaz kıyısında yer alan, kentin modern sanat müzesi İstanbul Modern, uluslararası üne sahip mimar Renzo Piano tarafından tasarlanan milyonlarca dolarlık yenilemeden geçiyor. Kapılarını 2021’de yeniden açana kadar, ziyaretçiler müzenin koleksiyonlarını ve sergileri Beyoğlu'na bir kilometre uzaklıktaki geçici mekanda görebilecek.”

 

 

Jessie Williams imzalı haberde, İstanbul "hızla gelişen parlak bir güncel sanat sahnesi" olarak tanımlandı. İstanbul Boğazı'nın Asya ve Avrupa kıtalarını birleştirdiğine işaret edilerek, İstanbul'un köklü tarihi ve eşsiz coğrafyasıyla, farklı kültürlerin bir arada yaşadığı bir şehir olduğu vurgulandı.
 


Williams, İstanbul sokaklarının da görsel bir şölen sunduğunu ve köklü tarihi geçmişi yansıttığını belirtti. Ayasofya, Sultanahmet ve Topkapı Sarayı da başlıca eserler arasında gösterildi.
 

 

Makalede ekonomi vurgusu da yapıldı. İstanbul'un New York ve Londra'ya rakip, küresel finans merkezi olma hedefine de yer verildi.

Haberde İstanbul'un yemek kültürü de unutulmadı. Simitten baklavaya, kahvaltıdan kebaba pek çok yemek ile aralarında sokak lezzetlerinin de bulunduğu yiyeceklerin, kentin yemek kültürünün önemli bir bölümünü oluşturduğuna dikkat çekildi.
 


Yazıda "keyif" sözcüğüne de yer verildi. Boğazda, parkta, kafede bir araya gelip keyif yapmak, huzurlu vakit geçirmek de İstanbul'da yaşama nedenleri arasında gösterildi.

Keyif yapmanın, İstanbul'da evde ve mekanlarda ortak eğlence kültürü olduğuna vurgu yapıldı. Çay içmek ve baklava yemek de keyif alma biçimi olarak değerlendirildi.

 

DAHA FAZLA HABER OKU