Fatih Altaylı: Davutoğlu’nun partisinin adı ‘Gelecek Partisi’ olarak kesinleşti

Altaylı, ‘sahte’ parti isimleri ve logolarının Davutoğlu ekibi tarafından ortaya atıldığını yazdı

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu AKP'den 13 Eylül'de istifa etmişti.  Fotoğraf: AA

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, uzun zamandır kamuoyunda tartışılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı partisinin adının kesinleştiğini iddia etti.

Altaylı, “Uzun tartışmalardan sonra Davutoğlu’nun partisinin adı ‘GELECEK PARTİSİ’ olarak kesinleşti. Birkaç gün içinde eski AK Parti Genel Başkanı yeni ‘Gelecek Partisi Genel Başkanı’ olacak” dedi.

Davutoğlu, AK Parti’den istifa etmesinin ardından yeni parti kurmak için çalışmalara başlamış, gelinen son noktada birçok isim ortaya atılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Davutoğlu ve ekibinin ustaca bir siyaset izlediğini ifade eden Altaylı, “Çalışmalara başladıkları günden bu yana partileri ile ilgili heyecanı üst düzeyde tuttular. Sürekli olarak partilerinden, hareketlerinden konuşturmayı başardılar” yorumunu yaptı.

“Davutoğlu’nun partisinin, içinden çıktığı partide yarattığı rahatsızlık, Davutoğlu’nun olası oy oranından daha yüksek oldu diyebilirim” diyen Altaylı, sahte parti isimlerinin Davutoğlu ekinin ortaya attığını iddia etti.

Altaylı şunları kaydetti:

Öyle ki, Davutoğlu ekibi ‘sahte’ parti isimleri ve logoları bile üfürerek, ‘fake’ isim ve logo tescil başvuruları yaptırarak bile partiye olan medya ilgisini üst düzeyde tutmayı başardılar. Son olarak iki gün önce ‘Yaşam ve Adalet Partisi’ adını neredeyse kesin diye yazanlar bile oldu. Bu kadar uzun süredir, olmayan bir partiden bu kadar yüksek sesle bahsettiriyor olmak bile önemli bir başarı bence.

“Kurucular kurulunda gazeteciler de var”

Partinin kurucular kurulunda Davutoğlu’nun eski danışmanı Etyen Mahçupyan ve gazeteci Hakan Albayrak’ın olduğunu öne süren Altaylı,”Bildik’ ve ‘beklenen’ isimlerin yanı sıra epey de yeni bilinen veya duyulmamış isimler de yer alıyor.
Gelecek Partisi’nin Türk siyasetine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Independent Türkçe, Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU