Brezilya Devlet Başkanı'ndan Greta Thunberg yorumu: Onun gibi bir velede gösterilen ilgi şaşırtıcı

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg’i, medyada aşırı ilgi gören ‘velet’ olarak nitelendirdi

Fotoğraf: AP

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg’i, medyada aşırı ilgi gören ‘velet’ olarak nitelendirdi.

16 yaşındaki İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, Brezilya’nın kuzeydoğusunda Guajajara kabilesinin iki liderinin, yoldan geçen araçtan açılan ateş sonucu öldüğü olaya tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Thunberg, Twitter hesabında, Brezilya’da yerlilerin, yasadışı orman kesimine karşı çıktıkları için öldürüldüğünü ve dünyanın bunu görmezden geldiğini belirtip yaşanları,rezalet olarak niteledi. 

Genç iklim akvitistinin tepkisi üzerine açıklama yapan Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro “Greta, yerlilerin, Amazon ormanlarını koruduğu için öldüğünü söyledi. Medyanın onun gibi bir velede bu kadar çok ilgi göstermesi şaşırtıyor” yorumu yaptı.

 

Tüm ölümlerin endişe verici olduğunu söyleyen Bolsonaro, hükümetin ülkedeki yasadışı orman kesimini azaltmak istediğini savundu.

Thunberg, Twitter’deki statüsünü, Portekizcede ‘velet’ anlamına gelen ‘Pirralha’ olarak değiştirdi.

 

Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU