İşitme engellilere, alışverişlerde kandırılmamaları için eğitim verilecek

Alışverişlerde ve bankalarda duyamamadan kaynaklı yanlış anlama nedeniyle mağdur olan, kimi zaman da kandırılan işitme engelliler ve sağırlara tüketici hakları konusu görsel materyallerle anlatılacak

İşitme engelliler ile sağırlara tüketici haklarını öğretmeyi amaçlayan Sessiz Kalma Projesi'nin finali İstanbul'da önümüzdeki 21 Aralık'ta yapılacak / Fotoğraf: Independent Türkçe

Engelli vatandaşların, hayatın bir çok alanında problemlerle karşılaştıkları biliniyor. 

Hatta kimi engellilerin, kandırıldığı ve aldatıldığına ilişkin örnekler zaman zaman yaşanıyor. 

Özellikle de işitme engelliler ve sağırlar, alışverilerde ciddi sıkıntılarla yaşıyor, kandırılıyor ya da aldatılıyorlar. 

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) ve İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği (İED) bunun önüne geçmek, en azından yaşanan sorunların azalmasını sağlamak için harekete geçti.

İki kurumun işbirliğinde hazırlanmış olan ve Sivil Düşün AB programı tarafından desteklenen “Sessiz Kalma” projesi kapsamında işitme engeliler ve sağırlar eğitimden geçirilecek.

Bu kapsamda daha önce farklı yerlerde gerçekleştirilen işaret dili tercüman destekli tüketici hakları seminerlerinin üçüncüsü önümüzdeki günlerde Üsküdar’da yapılacak.

Independent Türkçe'ye açıklama yapan TÜSODER Başkanı Deniz Öner, Türkiye’de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın baz aldığı TÜİK tarafından 2011'de yapılan nüfus ve konut araştırmasına göre Türkiye çapında işitmede zorluğu yaşayan 836 bin birey bulunduğunu söyledi.

Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu’nun Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) tutanaklarına da geçen tahminlerine göre bu sayının 2019 itibariyle iki milyon civarı olduğunun tahmin edildiğini ifade etti.

 

banka.jpg
İşitme engelliler ile sağırların en çok sorun yaşadığı yerlerin başında bankalar geliyor / Fotoğraf: AA

 

En çok sorunu bankalarda yaşıyorlar

Oldukça fazla bir nüfsun işitme engelli olduğunu belirten Öner, bunların özellikle alışverişlerde güçlükler çektiğini anlattı. 

Bu tür engelli vatandaşların, kimi zaman kandırıldığını vurgulayan Öner, onların daha az sorunla karşılaşmaları için çaba gösterdiklerini kaydetti. 

Bunun için de daha önce Van ve Denizli’de yapılan seminerlerin benzerini İstanbul'da yapmayı planladıkların aktaran Öner, şöyle konuştu: 

Özellikle alışverişlerde, aldıkları hizmetlerde ve bankalara gittiklerinde sorun yaşıyorlar. Duyamadıklarından,  kelime hazineleri gelişmemiş olduğundan, hatta sağırların ana dilleri işaret dili olduğu için bazı terimleri hiç anlayamadıkları için bilgiye erişimde ve haklarını aramada sorun yaşıyorlar. Nereye soracaklarını bilmiyorlar. O nedenle ya işaret dilini bilen bir çevirmenle ya da bir tanıdıklarıyla gitmeleri gerekiyor. Çevirmenin de yeminli ve yeterli eğitimi olmaması, eksik anlatması durumunda ayrıca sorun yaşayabiliyorlar. Çoğu zaman da art niyetli kişilerce bu eksik bilme veya az duymadan kaynaklı sorunları nedeniyle kandırılıyorlar hatta dolandırılıyorlar. Tüketici olarak cayma hakları olduğunu ve nasıl kullanacaklarını bilmiyorlar. Bundan dolayı alışverişlerde birçok mağduriyet yaşıyorlar.

deniz önerrrr.jpg
Deniz Öner / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Yaşadıkları tüketici sorunları belirlenip aydınlatıcı videolar çekilecek

Yapılan seminerlerde işitme engellilerin ve sağırların yaşadıkları sorunlara, kandırılma olaylarına dair birçok olay dinlediklerini belirten Öner sözlerini şöyle devam ettirdi:

Seminerlerimiz sonrası tüm bu sorunları belirleyip alt yazıyla ve işaret diliyle anlatıp çözüm yollarını gösteren videolar hazırlanıp bunların yaygınlaştıracağız. Ayrıca bu videoları ilgili kamu kurumları, işitme engellileri ve sağırlar ile çalışan sivil toplum kuruluşları ile de paylaşacağız. Böylece işitme engelliler alışveriş öncesinde daha dikkatli olacaklar, karşılaştıkları tüketici sorunlarında ise hakkını nasıl arayacağını bilecek.

sağır.jpg
Sağır ve işitme engellilere tüketici haklarını öğretecek videolar hazırlanacak / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

İşitme engelli ve sağır arasındaki fark nedir?

Bu arada hep aynı anlama geldiği sanılan sağırlık ve işitme engellilik aslında birbirinden farklı. Sağır, anadili işaret dili olan, hiç işitmeyen ve konuşmayan birey anlamına geliyor.

İşitme engelli ise işitme cihazı ve biyonik kulak kullanan ancak tutum ve çevresel şartlardan kaynaklanan sebeplerle anlamakta zorlanan birey demek oluyor.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU