Erdoğan'ın "Trenden inenler bir daha binemeyecek" sözüne, trenden inen Abdüllatif Şener'den yanıt var

Şener: Treni onlarla doldurdunuz, bu gidişle binecek kimseye yer kalmayacak

Abdüllatif Şener 2002'de kurulan AK Parti hükümetinde dönemin başbakanı Erdoğan'ın yardımcısıydı

AK Parti kurucularından Abdüllatif Şener, Erdoğan'ın sözlerine Twitter hesabından yanıt verdi:   

"Sn Erdoğan, “Trenden inenler bir daha bu trene binemeyecekler” buyurmuş. Sn Genel Başkan! Başlarken zat-ı devletlileriniz dahil o trende bulunanlara küfür ve hakaret yağdıran kim varsa şimdi treni onlarla doldurdunuz. Bu gidişle ilk durakta binen kimseye yer kalmayacak zaten"

 

 

Erdoğan Ordu’da partisinin aday tanıtım toplantısında bir dönem birlikte siyaset yaptığı isimlere seslenmiş ve şöyle demişti: 

“Bir aday hesabiyse kusura bakmasın, biz onlarla yol yürümeyiz ama hasbiyse onlarla yol yürürüz. Yola çıktık milletvekili oldular, belediye başkanı oldular, bakan oldular. Ama trenden indiler. Trenden inenler de bir daha zaten bu trene binemediler, binemeyecekler” 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir dönem AK Parti'nin önemli simalarından olan Abdüllatif Şener 2008 senesinde AK Parti'den istifa kararı aldı. Sonrasında Türkiye Partisi'ni kurdu. 2011 genel seçimlerinde genel başkanlıktan istifa etti. 2011 genel seçimlerinde Sivas'tan bağımsız milletvekili adayı oldu ama seçilemedi. Şener siyasete CHP'de devam etme kararı aldı. 2018'deki genel seçimlerde CHP'den Konya milletvekili seçildi. Şener, Milli Gazete’ye verdiği bir röportajda AK Parti ile neden ayrı düştüğünü şu sözlerle açıklamıştı. 

“Kamu malına hıyanet etmeyeceğimize, soygun, hırsızlık, yolsuzluk yapmayacağımıza inansınlar, görsünler... İnancımızdan dolayı bizim inancımıza leke vurmadığımızı anlatalım istiyordum. Ama ilk göreve geldiğim günden itibaren, sayın genel başkanla anlaşamadık.”

 

DAHA FAZLA HABER OKU