Taşgetiren: İktidar, Davutoğlu ve Babacan’a yönelik aşağılayıcı dilin, toplumda hiçbir karşılığının olmadığını görmüyor

Karar yazarı Taşgetiren iktidarın uygulamalarının muhafazakar siyasi yaklaşıma ciddi bedeller ödetecek hale geldiğini savundu

Fotoğraf: alibabacan.com.tr

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, iktidarın kendisine yakın medyanın eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski bakan Ali Babacan’a yönelik aşağılayıcı dilinin, toplumda hiçbir karşılığının olmadığını görmediğini söyledi.

Taşgetiren, “İktidar sadece Davutoğlu ve Babacan’ın yola çıkışlarının, diğer siyasi partilerden daha çok Ak Parti için anlam taşıdığını görmeli” ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karar’da “Görülmeyenler ve sonuçları” başlığıyla bir yazı kaleme alan Taşgetiren, iktidar için şu ifadeleri kullandı:

İktidar, Şehir Üniversitesi’ne yönelik sonunda kayyım atamaya kadar varan uygulamanın toplumda nasıl bir etki bıraktığını görmüyor. Hele iktidar medyasında Şehir Üniversitesi’ni, öğrenci ve öğretim üyesi yapısı ile “Davutoğlu’nun müridlerinin yetiştiği bir mekan” olarak göstermenin ne kadar utanç verici bir yaklaşım olduğunu görmüyor. Kim ne derse desin en son Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da devreye girmesiyle konunun siyasi hesaplaşma zeminine oturmasının kaçınılmaz olduğunu görmüyor. Bu süreçte nihai planda her şeye hakim olan Cumhurbaşkanı’nın neden bu arsa temliki ve Halkbank sürecine müdahale etmediğinin sorgulanacağını da kimse aklına getirmiyor.

“İktidar, aile, gençlik ve kültür gibi sosyal alanlarda on yılları aşan zaafının sonunda muhafazakar bir siyasi yaklaşıma ciddi bedeller ödetecek hale geldiğini görmüyor” diyen Taşgetiren, “Şu anda Türkiye bir yandan kadına yönelik cinayetleri konuşurken, bir yanda da muhafazakar toplum tabanında İstanbul Sözleşmesi ekseninde müthiş bir fay hattı oluşuyor” ifadesini kullandı.

 

Independent Türkçe, Karar

DAHA FAZLA HABER OKU