Beyrut'ta zabıtanın kovaladığı ayakkabı boyacısı Suriyeli çocuk altıncı kattan düşerek öldü

14 yaşındaki Suriyeli çocuk, sığındığı inşaatın altıncı katından düşerek öldü. Belediye ise Zubi'yi hırsızlıkla suçladı

Ayakkabı boyacılığı yapan ez Zubi, ailesiyle birlikte Beyrut'ta kalıyordu.

Suriye’deki savaştan kaçarak ailesiyle Lübnan’ın başkenti Beyrut’a yerleşen Ahmed ez-Zubi’nin altıncı kattan düştüğü, cesedinin öldükten 3 gün sonra bulunduğu belirtildi.

Olayı ilk paylaşan Lübnanlı gazeteci Mariam Majdoline, birkaç kez zabıta tarafından gözaltına alınan Ahmed’in gözaltı sırasında darp edildiğini iddia etti.

Zubi’nin zabıtaya yakalanmamak için bir binaya çıktığı, burada saklanırken altıncı katta bulunan havalandırma boşluğundan düşerek öldüğü belirtildi.

Güvenlik kameralarının kaydettiği görüntülerde etrafını kollayan Suriyeli çocuğun bir süre sonra zabıtaları fark ederek kaçtığı görülüyor. 

 

 

Beyrut Belediyesi Suriyeli çocuğu hırsızlıkla suçladı

Sosyal medyadan gelen tepkiler sonrası açıklama yapan Beyrut Belediyesi, ekiplerin Suriyeli Zubi’yi hırsızlık yaptığı için kovaladığını ifade etti. Zubi’nin kovalama sırasında ölmediği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Fevc Hars’ta devriye gezen ekiplerimiz dilencileri, satıcıları ve ayakkabı boyacılarını yakalama görevini yapmaktadırlar. Ekiplerimiz bu sırada ayakkabı boyacısının sadaka sandığı çaldığını gördüğü için yakalamak istemiştir. Zubi bu sırada kaçmış, ancak ekiplerimiz yakalamıştır. Gözaltına alındıktan sonra bırakılmıştır. Ayakkabı boyacısının kovalanırken öldüğü iddiası gerçek değildir.’’

Baba: Dava açacak paramız yok

El Arabi el Cedid’in aktardığı bilgiye göre oğlunu bir binanın önünde ölü olarak bulduğunu söyleyen baba Fethi ez Zubi, belediyeye dava açmak istediğini, ancak avukat tutmak için maddi imkanlarının olmadığını ifade etti.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.


 

DAHA FAZLA HABER OKU