Columbia Üniversitesi'nden Barış için Akademisyenler'e destek mesajı

Prof. Ben Etienne Balibar: Meslektaşlarımız halen görevlerini yerine getirmekten, derslerini vermekten alıkonuluyor

Fotoğraf: Youtube @Universitaires Pour La Paix

"Bu Suça Ortak Olmayacağız" başlıklı bildiriyi imzaladıkları gerekçesiyle ihraç edilen ve haklarında davalar açılan Barış İçin Akademisyenler ile ilgili dünyadaki kimi akademisyenlerden destek mesajları gelmeye devam ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Son olarak Paris-Nanterre Üniversitesi'nde fahri profesörlük ve New York Columbia Üniversitesi'nde profesörlük yapan Etienne Balibar akademisyenler ile dayanışma içinde olduğunu ifade eden bir video mesaj paylaştı:

Paris-Nanterre Üniversitesi'nde fahri profesörüm ve şu anda New York Columbia Üniversitesi'nde profesörüm.

Bundan 3 yıl önce Barış Bildirisi'ni imzaladıkları için işlerini yitiren Türkiyeli meslektaşlarımla derin ve eksiksiz bir dayanışma içinde olduğumu ifade etmek isterim. Birçoğu yargılandı, hatta mahkum edildi.

Bu davalar artık durduruluyor ve mahkumiyetler bozuluyor çünkü açık bir şekilde yasal değiller ve hukukun temel ilkelerine aykırılar ve tabi Türkiyelilerin seçimlerde ve diğer eylemlerle dile getirdiği gibi bu uygulamalar demokratik ilkelere aykırıydı.

Ancak meslektaşlarımız halen görevlerini yerine getirmekten, derslerini vermekten alıkonuluyorlar. Toplumsal yaşamda belirsizliğe zorlanıyorlar. Bu hiçbir şekilde kabul edilemez.

Bu durumun durdurulması gerektiğine inancım sağlamdır. Bu yüzden dünyadaki birçok akademisyen gibi onlarla mutlak bir dayanışma içinde olduğumu ifade ederim.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU