Trump, defalarca aynı fotoğraf karesinde yer aldığı Prens Andrew'u hiç tanımadığını iddia etti

ABD Başkanı hatalı biçimde "Prens Andrew'u tanımıyorum ama bu feci bir hikaye, çok feci"diye iddia etti

Bu yılın haziran ayında gerçekleştirilen ziyarette Donald Trump ve Melanie Trump'a, Londra turunda John Hall ve Prens Andrew eşlik ediyor (AP)

ABD Başkanı Donald Drump, bu yıl Birleşik Krallık'a (BK) gerçekleştirdiği resmi ziyaret dahil birçok vesileyle Prens Andrew'la görüştüğüne dair belge bulunmasına rağmen, zor durumdaki kraliyet mensubunu tanıdığını inkar ediyor.

Trump, cinsel saldırı suçlamalarının ardından kraliyet görevlerinden çekilen York Dükü Prens Andrew hakkındaki sorulara, "Prens Andrew'u tanımıyorum ama bu feci bir hikaye, çok feci" diye yanıt verdi.

Başkan bu ifadeyi kullanırken, ölen pedofil milyarder Jeffrey Epstein tarafından seks amaçlı insan ticaretinde kullanıldığını söyleyen Virginia Giuffre'yle yapılan yeni bir röportajda, Giuffre'nin henüz 17 yaşındayken, yani rızaya dayalı cinsel ilişki yaşının altındayken Dük'le cinsel ilişkiye zorlandığı yönündeki sözlerine atıf yapıyordu.

Virginia Giuffre, BBC'nin Panorama programına verdiği röportajda iddia edilen olayla ilgili, "Bir banyo vardı, olay orada başladı ve sonra yatak odasına geçildi" demişti.

Tüm bu süreç çok uzun sürmedi. İğrençti.

Giuffre ayrıca, "Kaba veya benzeri bir davranışı yoktu ama ayağa kalktı, teşekkür etti ve ayrıldı. Bense orada yatakta oturdum, korkmuş ve utanmıştım, kirlenmiş hissediyordum" diye ekledi.

Aleyhindeki iddiaları reddeden Prens'se Giuffre'yle görüştüğünü hatırlamadığını söyledi. Öte yandan, Başkan Trump da bu yıl federal makamlarca gözaltında tutulurken açıkça intihar etmesinin ardından ölü bulunan Epstein skandalından kendisini uzak tutmaya çalışıyor.

Trump, Prensi tanımadığını söylerken, Başkan'ın bu yıl BK'ya gerçekleştirdiği ziyarete ait fotoğraflarda ikili birbirlerini sıcak bir şekilde karşılarken görülüyor.

Başkan Trump Mar-a-Lago'daki malikanesinde çekilen, Melanie Trump ve Epstein'ın yanı sıra eski yakın sırdaşı Ghislaine Maxwell'in de bulunduğu bir fotoğrafta, Prens'le beraber görülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Maxwell, Epstein'ın Giuffre dahil birçok genç kadına karşı gerçekleştirdiği cinsel istismarlara yardımcı olmakla suçlanıyor.

Giuffre henüz 17 yaşındayken, Britanya sosyetesinden Maxwell'in kendisine Epstein için sözde masaj terapisti olarak çalışma teklifinde bulunduğunu söyledi. Giuffre o dönem Mar-a-Lago'da soyunma odası görevlisi olarak çalışıyordu.

Prens her ne kadar Giuffre'yle asla görüşmediği konusunda ısrarcı olsa da, 2001 yılında çekildiği belirtilen bir fotoğrafta elleri 17 yaşındaki kızın beline sarılı halde ayakta dururken görülüyor. Fotoğrafın diğer yanındaysa Maxwell bulunuyor.

BBC ayrıca, Prens'in 2015'te Maxwell'e gönderdiği bir e-postaya ulaştığını, söz konusu e-postada Prens'in Giuffre hakkında "bazı özel sorular" sorduğunu belirtiyor.

Prens'in inkarlarını "gülünç" diye niteleyen Giuffre, Britanya halkını Prens'e karşı yaptığı açıklamada kendisine destek vermeye çağırıyor.

Giuffre, "BK halkından, benim yanımda durmalarını, bu mücadeleyi vermemde bana yardımcı olmalarını, bunu normal karşılamamalarını diliyorum" dedi.

Bu iğrenç seks hikayelerinden biri değil. Bu, seks amaçlı insan ticaretine dair bir olay. Bu bir istismar öyküsü, bu sizin adamınızın soyluluğuna dair bir öykü.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU