The Irishman, Netflix’e ilk En İyi Film Oscar’ını kazandırır mı?

Yılın yönetmeni ödülünü ise Quentin Tarantino aldı

National Board of Review Ödülleri'nde Yılın En İyi Filmi Ödülü'nü alan The Irishman, Oscar yarışında bir adım daha ilerledi.

Martin Scoresese’nin filmi salı günü en iyi film olarak duyurulurken, Quentin Tarantino yılın en iyi yönetmeni seçildi.

National Board of Review, Oscar ödüllerini veren Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’yle (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) her zaman aynı fikirde olmasa da, Yeşil Rehber (Green Book) iki kuruluştan da ödül almıştı.

Peter Farrelly’nin biografik komedi-draması En İyi Film Oscar’ını almadan yaklaşık üç ay önce, Kasım 2018’de National Board of Review’un Yılın En İyi Filmi Ödülü'nü kazanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu da The Irishman’in bu yılın ödül yarışına sağlam bir giriş yaptığına, böylece Netflix’e de ilk En İyi Film Oscar’ını kazandırabileceğine işaret ediyor.

Adam Sandler, Uncut Gems’teki rolüyle National Board of Review’dan En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü alırken, Renée Zellweger, Judy’deki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'ne layık görüldü.

Brad Pitt, Bir Zamanlar...Hollywood’da (Once Upon a Time... in Hollywood) ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü, Kathy Bates ise Richard Jewell ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazandı.

Ödül alanların şerefine düzenlenecek gala, 8 Ocak 2020’de New York’ta gerçekleşecek.

2017’de National Board of Review, The Post’u Yılın En İyi Filmi seçmişken, En İyi Film Oscar’ı ise Suyun Sesi’ne (The Shape of Water) gitmişti.

Bir önceki sene National Board of Review’un En İyi Film Seçimi, Yaşamın Kıyısında (Manchester by the Sea), Akademi’ninkiyse Ay Işığı (Moonlight) olmuştu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU