Bakanlıklar açıkladı: Şanlıurfa, Hakkari ve Pençe Harekatı bölgesinde 5 şehit

Şanlıurfa'daki havanlı saldırıda 2 asker yaşamını yitirirken, 3 askerin yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi

Fotoğraf: AA

Hakkari, Şanlıurfa ve Pençe Harekatı’nın düzenlendiği bölgeden şehit haberleri geldi.

İçişleri Bakanlığı, Hakkari'de yıldırım düşmesi sonucu 2 askerin hayatını kaybettiğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Davul Tepe üs bölgesinde yıldırım düşmesi sonucu 2 jandarma personelinin hayatını kaybettiği belirtilerek "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı dileriz" ifadesine yer verildi.

Akçakale’de havan saldırısı

Milli Savunma Bakanlığı da Şanlıurfa’nın Akçale ilçesinde hudut karakoluna havan saldırısı düzenlendiğini, saldırı sonucu 2 askerin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Barış Pınarı Harekâtı kapsamında, 27 Kasım 2019 tarihinde Akçakale’de bir hudut karakoluna yapılan havan saldırısı sonucu iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Havan atışının yapıldığı bölge, ateş destek vasıtaları ile derhal atış altına alınmıştır. Bölgede operasyonlara devam edilmektedir.

MSB, bölgede operasyonların devam ettiğini açıkladı.

Pençe Harekatı bölgesinde de yıldırım düştü

MSB ayrıca “Pençe Harekatı bölgesinde 28 Kasım tarihinde yıldırım düşmesi sonucu bir kahraman askerimiz şehit oldu” açıklamasını yaptı.

Açıklamada "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadelerine yer verildi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU