İran istihbaratının eski üyesi olduğu iddia edilen Mesut Mevlevi’yi öldüren kişi yakalandı

Şişli’de İran ajanı olduğu öne sürülen Mesut Mevlevi’yi öldürdüğü şüphesiyle aranan A.K gözaltına alındı

Fotoğraf: Twitter

İran istihbaratının eski üyesi olduğu öne sürülen Mesut Mevlevi, İstanbul Şişli’de arkadaşıyla yürürken arkasından yaklaşan kimliği belirsiz bir kişi tarafından öldürülmüştü.

Emniyetten alınan bilgiye göre Mevlevi’yi öldüren A.K, İstanbul’da yakalandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

A.K’nin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) İstanbul Bölge Başkanlığı’nın ortak çalışması sonucu yakalandığı aktarıldı.

A.K ile birlikte 4 kişi daha gözaltına alınırken, yakalanan diğer şüphelilerin lojistik sağlayan, yer ve silah temin eden kişiler olduğu belirlendi.

Mevlevi, 15 Kasım gecesi Şişli Esentepe Mahallesi’nde yürürken arkadan yaklaşan kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğramıştı.

11 el ateş edilerek ağır yaralanan İranlı muhalif isim, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Mesut Mevlevi kimdir?

İran’ın İsfahan şehrinde doğan Mesut Mevlevi, “Kara Kutu” isimli Telegram kanalı üzerinden İranlı yetkililere dair ifşa ettiği belgelerle gündeme gelmişti. 

İran istihbaratının eski üyesi olduğu iddia edilen Mevlevi, bazı kaynaklara göre istihbarat teşkilatında çalışmaya devam ediyordu.

Ölümünün ardından sosyal medya hesapları kapatılan Mevlevi’nin, İnstagram sayfasında eski İran cumhurbaşkanları Haşimi Rafsancani, Muhammed Hatemi ve Mahmud Ahmedinejad ile çekildiği fotoğraflar yer alıyor.

Mevlevi’nin sosyal medya hesaplarında İran’daki muhtelif askeri tesislerde çekilmiş fotoğraflar da bulunuyor.

Arizona Üniversitesi’nde yapay zeka üzerine doktora eğitimi alan Mesut Mevlevi, “yapay zeka biliminin babası” unvanıyla İran Radyo ve Televizyonu’na bağlı kanallara birçok kez konuk olmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU