Soner Yalçın ve Talat Atilla arasında MİT’çi tartışması: Bu planlanmış senaryoydu

Yalçın’ın köşe yazısına Atilla, Twitter’dan yanıt verdi

Fotoğraf: AA

Oda TV yazarı Soner Yalçın ile “Beştepe’de Erdoğan ile görüşen CHP’li” iddiasının kaynağı Talat Atilla arasında MİT’çi tartışması yaşandı.

Yalçın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Erdoğan'ın kontrolündeki bir devlet kurumu, CHP'ye kumpas kurmaya çalışılıyor” sözlerini hatırlatarak, “Talat Atilla, istihbarat servisinin kontrolünde mi?” diye sordu. Atilla ise Twitter’dan, “MİT'çi diye iftira atarak aklınca CHP içindeki haber kaynağımı açıklamaya zorlayan Soner Yalçın, Sözcü gazetesini ele geçirmeye çalışırken, siyaseti de dizayn etmeye çalışıyor” karşılığını verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tarafların sert ifadelerle yalandığı “Beştepe’de Erdoğan’la görüşen CHP’li” iddiasının tartışması sürüyor.

Oda TV’de bir yazı kaleme alan Yalçın, Atilla kaynağı olduğu iddia hakkında, “Gazeteciliğin temel heyecanı atlatma haberdir. Peki, Talat Atilla neden kendi yazmayıp gazetecileri aradı? Bu bir haber değildi çünkü. Bu planlanmış, iyi yazılmış, oyuncuları seçilmiş senaryoydu” diye yazdı.

headline.jpg


Yalçın yazısının bir bölümünde Atilla için şunları kaydetti:

 Karşımızda “iftiralar atölyesinin” bir çalışanı var. “Haber kaynağı ben değilim, böyle yazanları mahkemeye vereceğim” dedi. Haber kaynağı o çıktı.“Kılıçdaroğlu'na doğrulattım” dedi. Yalan çıktı. “Külliye'ye giden aracın plakasını verdi.” Yalan çıktı. Böylesine bir yalancı CHP'yi karıştırmaya yetebiliyor. Asıl üzerinde durulması gereken konu budur.

Atilla’dan yanıt: Soner Yalçın, Sözcü gazetesini ele geçirmeye çalışıyor

Yalçın’ın yazısına Twitter’dan yanıt veren Atilla, Yalçın’ın Sözcü gazetesini ele geçirmeye çalıştığını iddia etti.

talat-atilla_16_9_1574591080.jpg


Atilla şu tweet’i paylaştı:

MİT'çi diye iftira atarak aklınca CHP içindeki haber kaynağımı açıklamaya zorlayan Soner Yalçın, Sözcü gazetesini ele geçirmeye çalışırken, siyaseti de dizayn etmeye çalışıyor. Daha önce de Yurt Gazetesi'ni ele geçirmeye çalışmıştı. İnanmayan Durdu Özpolat'a sorsun!

“Kaynağım aktif CHP milletvekili”

Atilla kendisine haberi getirenin aktif bir CHP milletvekili olduğunu iddia ederken haberi Kılıçdaroğlu’na doğrulattığını yineledi.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU