Bahçeli: Kılıçdaroğlu ile üvey kardeş bile değiliz; orası tank-palet fabrikası değil

MHP lideri: Fırtına obüsleri üretimi yeterli miktarda yapılmış ve bir doygunluk sınırına ulaşmıştır

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Ülkücü kardeşlerim” ifadelerine tepki gösterirken “Kılıçdaroğul ile üvey kardeş bile değiliz” dedi.

Bahçeli, partisine yakınlığıyla bilinen Türkgün gazetesine verdiği röportajda Kılıçdaroğlu’nun Sakarya’daki tank-palet fabrikası ile ilgili eleştirilerine tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“CHP Genel Başkanı sürekli tank-palet fabrikasının satıldığını ifade ediyor. Her fırsatta bunu gündeme taşıyor. Bu arada da sizi de eleştirip Ülkücü kardeşlerim diyerek konuşmalar yapıyor” sorusuna cevap veren MHP lideri özetle şunları söyledi:

Kılıçdaroğlu’yla üvey kardeş bile değiliz. Çünkü terör örgütleriyle sırt sırta vermiş, PKK/YPG/FETÖ’ye sesini çıkaramayan birisiyle nasıl kardeş olacağız? Kılıçdaroğlu yalandan bıkmadı, ama millet ondan bıktı, usandı. ‘Tank-palet fabrikası Katar ordusuna bedava verildi, peşkeş çekildi’ diyor. Bizi de suçluyor, çamur atıyor, zan altında bırakıyor. Kuyruklu yalan, ağır bir bühtan! Bize milliyetçilik anlatıyor, kurusıkı atıyor. Milliyetçilik Kılıçdaroğlu’nun hasmıdır, gayri millilik hısmıdır.

"Fabrikanın adı o değil"

Sürekli konuştuğu fabrikanın ismi Tank-Palet değildir. Düğmeyi başından yanlış ilikliyor. Sakarya Arifiye’de 1’nci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün, kurulduğu 1975’ten itibaren ürettiği veya bakım-onarımını yaptığı her neviden araç-gereç ve silahlar vasıtasıyla vatan savunmasında hayati bir rolü vardır. Bu fabrika motorlu fırtına obüslerini üretmiştir. Bu silahların terörle mücadelede Türkiye’ye nasıl stratejik üstünlük sağladığı bilinen bir gerçektir. Fırtına obüsleri namlusu olan ve tank gibi uzun mesafelere atış yapan bir özelliğe de sahiptir. Ayrıca TSK envanterindeki bütün tırtıllı araçlar için muhtelif tip paletler de üretilmektedir.

“Fırtına obüsleri yeterli miktarda üretildi”

Fırtına obüsleri üretimi yeterli miktarda yapılmış ve bir doygunluk sınırına ulaşmıştır. Türkiye yüzde yüz yerli ve milli bir tank projesini hayata geçirmeyi hedeflemiştir. Bugüne kadar ABD’den M-46, M-47, Almanya’dan Leopar tankları alıyorduk. Şimdi bizim işçimizin, bizim ustabaşımızın, bizim mühendisimizin, bizim olan bir projeyle tank yapması gündeme gelmiştir. Adı da Altay Tankı’dır. Fırtına obüsleri için oluşturulmuş bant sistemi üzerinde bu tanklar üretilecektir. Bundan niye rahatsız olalım? Tankı-topu yabancılardan mı alalım? Bu çerçevede açılan ihalede en uygun fiyatı veren Katar ortaklı ve yüzde 51’i Türk sermayeli şirkete ihale verilmiştir.

Türkgün

 

DAHA FAZLA HABER OKU