Şampiyonlar Ligi'nin ilk dört haftasında öne çıkanlar: Muslera, Haaland, Ziyech, Ronaldo, Pjanic...

Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan dört haftada en fazla kurtarış yapan kaleci oldu

Fernando Muslera / Fotoğraf: Reuters

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyinde en prestijli turnuvası olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 5. hafta heyecanı bu akşam A, B, C ve D gruplarında oynanacak 8 karşılaşmayla başlayacak. 

Organizasyonda mücadele eden tek Türk takımı Galatasaray'da kaleci Fernando Muslera, ilk dört hafta itibarıyla turnuvanın en çok kurtarış yapan kalecisi oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda İspanya'dan Real Madrid, Fransa'dan Paris Saint-Germain ve Belçika'dan Club Brugge ile mücadele eden Galatasaray'da Uruguaylı file bekçisi Muslera, geride kalan 4 karşılaşmada yaptığı 25 kurtarışla, ilk dört hafta içerisinde en çok kurtarış yapan kaleciler listesinin zirvesinde yer aldı.

Şampiyonlar Ligi'nin resmi Twitter hesabından paylaşılan istatistiklerde, ilk dört haftanın en çok gol atan, en çok asist yapan, en çok isabetli şut çeken ve en çok başarılı pas yapan futbolcuların bilgisine de yer verildi.

 

 

Erling Haland - AFP.jpg
Erling Haaland / Fotoğraf: AFP

 

En çok gol Haaland'dan

UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda Liverpool, Napoli ve Genk ile mücadele eden Avusturya temsilcisi Salzburg'da forma giyen Norveçli futbolcu Erling Haaland, geride kalan dört haftada attığı 7 golle gol krallığının zirvesinde yer aldı. 

Genç futbolcu, Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında 6-2 kazandıkları Genk maçında 3 gol birden atarak "hat-trick" yaptı. İkinci maçta Liverpool'a deplasmanda 4-3 yenildikleri maçta 1 gol atan Haaland, üçüncü hafta maçında deplasmanda 3-2 mağlup oldukları Napoli maçında 2 gol kaydetti. Grupların dördüncü karşılaşmasında sahasında konuk ettikleri Napoli ile 1-1 berabere kaldıkları maçta da 1 gol atan Haaland, attığı 7 golle krallık yarışında zirvede yer aldı.

Gol krallığı yarışında Haaland'ın en yakın takipçisi 6 golle Bayern Münih'ten Robert Lewandowski oldu. 5'er gol atan oyunculardan Manchester Cityli Raheem Sterling üçüncü, Tottenham Hotspurlu Heung-Min Son dördüncü oldu. 

 

Hakim Ziyech - Reuters.jpg
Hakim Ziyech / Fotoğraf: Reuters

 

En çok asist Ajaxlı Ziyech'ten

Geçtiğimiz sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne yarı finalde veda eden Ajax bu sezon Chelsea, Valencia ve Lille'e karşı H Grubu'nda bir üst tura çıkma mücadelesi veriyor.

Ajax'ın Faslı futbolcusu Hakim Ziyech, geride kalan 4 maçta yaptığı 4 asistle bu alanda zirvede yer aldı.

Ziyech, takımının ilk hafta Lille ile oynadığı maçta 1, dördüncü hafta Chelsea deplasmanında 3 olmak üzere toplam 4 asist yaptı.

 

Cristiano Ronaldo - AFP.jpg
Cristiano Ronaldo / Fotoğraf: AFP

 

Ronaldo isabetli şutta zirvede

Juventus'un Portekizli yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo, ilk dört hafta içinde en çok isabetli şut atan oyuncu oldu.

Ronaldo, D Grubu'nda mücadele eden Juventus'un rakipleri Atletico Madrid, Lokomotif Moskova ve Bayer Leverkusen kalesine gönderdiği 11 isabetli şuttan yalnızca 1'i golle sonuçlandı.

Öte yandan Ronaldo'nun Juventus'tan takım arkadaşı Bosna Hersekli Miralem Pjanic, yapmış olduğu 338 isabetli pasla bu alandaki en başarılı oyuncu oldu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU