Erdoğan: Hiçbir CHP'liye genel başkan olması yönünde telkinde bulunmadım

Erdoğan TBMM AK Parti grup toplantısında, “Hiçbir CHP'liye genel başkan olması yönünde telkinde bulunmadım, çünkü sayın Kılıçdaroğlu'ndan daha ideal bir genel başkan olmaz” dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzun yıllar başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı görevlerinde bulunduğu hatırlatarak, “En çok hayıflandığım konulardan biri, şöyle dişime göre bir ana muhalefet bulamayışımdır" dedi.

Sözcü yazarı Rahmi Turan’ın, “Beştepe’de Erdoğan’la görüşen CHP’li” iddiası sonrası başlayan tartışma devam ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan iddiayı kesin bir dille reddederken, “Hiçbir CHP’liye genel başkan olması için telkinde bulunmadık” ifadesini kullandı.

İddiayı ilk duyduğunda saçma olarak değerlendirdiğini söyleyen Erdoğan, “Cevap vermeyi zul saydım” dedi.

Erdoğan partisinin TBMM’deki grup toplantısında gündeme dair değerlendirmede bulundu.

“Gizli saklı hiçbir CHP'li yanımıza gelmedi” diyen Erdoğan şöyle konuştu:

Külliye'ye giren araç da çıkan araç da bellidir. Ama herhalde bunlar kendi merkezleri gibi zannediyorlar burayı. Hiçbir CHP'liye genel başkan olması yönünde telkinde bulunmadım, çünkü sayın Kılıçdaroğlu'ndan daha ideal bir genel başkan olmaz. CHP'nin başında kimin olduğundan bize ne? Bu CHP Genel Merkezi'ni, CHP'ye oy verenleri ilgilendirir.

“Hata ettim, özür dilerim diyemedi”

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun görüşme iddiasıyla ilgili “Doğrudur” ifadesini kullandığını söyleyerek, “Peki bu iddianın üzerine "doğrudur" diyerek adeta tüy diken genel başkanı ne yapacağız?” diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gruptaki konuşmasına şöyle devam etti:

İddia öyle saçmaydı ki, ilk duyduğumda cevap vermedim. Buna rağmen CHP Genel Başkanı, "Herkes konuşuyor, Erdoğan niye konuşmuyor" diyecek kadar seviyeyi düşürdü. Meselenin dallanıp budaklanması üzerine, "Cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum" diyerek iddiayı yalanladım. Buna rağmen kendisi çıkıp delikanlıca hata ettim, özür dilerim diyemedi.

“Şizofrenik vaka…”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'li Engin Özkoç'un AK Partili Özlem Zengin'e yönelik sözlerine ilişkin olarak da, "Önce bu şizofrenik vakaları parlamentodan temizlemek lazım. Bunun adımlarını atmak lazım. Bu şizofrenik vakalardan parlamentomuzu temizleyemezsek, Türkiye Cumhuriyeti'nin bu parlamentosuna yazık olur." dedi.

"İstanbul ve Ankara susuzluğa doğru yürüyor"

Gelen haberlerin çok hayra alamet olmadığını belirten Erdoğan, "İstanbul'da 3 ay gibi bir süre sonra, havalar böyle giderse, İstanbul susuzluğa doğru yürüyor. Benzer şey Ankara için de geçerli." şeklinde konuştu.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU