Almanya’da müzeye hırsız girdi, çalınan eserlerin değeri bir milyar euro’nun üzerinde

Almanya'nın Dresden kentinde bulunan ve Avrupa'nın en büyük hazine koleksiyonuna ev sahipliği yapan Grüne Gewölbe Müzesi soyuldu. Elektriği keserek pencereden müzeye giren hırsızlar, değeri bir milyar euro’nun üzerinde eseri çaldı

Fotoğraf: Reuters

Almanya'nın Dresden kentindeki, Avrupa’nın en büyük hazine koleksiyonunun bulunduğu Grüne Gewölbe Müzesi’nde soygun yaşandı.

Polisten alınan bilgiye göre, sabah erken saatlerde soyguncular müzedeki elektrik devresini keserek yan taraftaki bir pencereden içeri girdi. 

2ap1.jpg
Fotoğraf: AP

 

Saksonya Eyalet Başbakanı Michael Kretschmer de olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Kretchmer, burada yaptığı açıklamada, ''Sadece devlete ait sanat eserleri çalınmadı, burada çalınan Saksonya'nın değerleri oldu. Grüne Gewölbe ve söz konusu sanat eserleri olmadan topraklarımızın tarihi iyi anlaşılamaz'' ifadesini kullandı.

1ap.jpg
Fotoğraf: AP

 

Alman medyasında yer alan haberlerde ise müzeden çalınan eserler ve değerli eşyaların değerinin 1 milyar avronun üzerinde olduğu iddia edildi.

3.JPG
Fotoğraf: Reuters

 

Bild gazetesi de elektrik kesilmesine rağmen farklı bir hattan enerji alan güvenlik kamerasının soyguncuların görüntülerini kaydettiğini yazdı.

4reuters.JPG
Almanya Başbakanı Angela Merkel de müzeyi ziyaret etmişti / Fotoğraf: Reuters​​​​​​​

 

Dresden polisi, izlerini kaybettiren hırsızların bulunması için soruşturma başlatıldığını ve gün içinde konuya ilişkin bir basın toplantısı düzenleyeceklerini duyurdu.

AA

DAHA FAZLA HABER OKU