Beyoğlu Kaymakamlığı kadın yürüyüşünü yasakladı; İstanbul Kadın Platformu çağrısını tekrarladı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü yapılan yürüyüş çağrısında, "Kadınların değil, erkek şiddetinin engellendiği bir dünya için 25 Kasım'a sahip çıkmaya Taksim sokaklarına çağırıyoruz; çağrımızı tekrarlıyoruz" denildi

Fotoğraf: Twitter

Beyoğlu Kaymakamlığı, kadınların yarın Taksim Tünel’de yapacağı 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü yürüyüşünü yasakladığını duyurdu.Yürüyüşü düzenleyen İstanbul Kadın Platformu ise "Kadınların değil, erkek şiddetinin engellendiği bir dünya için 25 Kasım'a sahip çıkmaya Taksim sokaklarına çağırıyoruz; çağrımızı tekrarlıyoruz" dedi.

Beyoğlu Kaymakamlığı’nın açıklamasında şöyle denildi: 

25.11.2019 günü saat 19:00'da idaremiz Tünel Meydanda 'Kadına yönelik şiddete, cinayete, tacize, tecavüze, cinsel istismara karşı isyanımızı büyütüyoruz 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde buluşuyoruz' sloganı ilesosyal medya hesapları üzerinden çağrılar yapıldığı tespit edilmiştir.
Söz konusu toplantı ve gösteri yürüyüşü Beyoğlu Kaymakamlığ'ının 24/11/2019 tarih ve 34255955.17381.2019/2804 sayılı kararı ile yasaklandığı kamuoyuna duyurulur.

"Kadınların değil erkek şiddetinin engellendiği bir dünya için..."

Kaymakamlığın yasak kararının ardından bir açıklama yayınlayan İstanbul 25 Kasım Kadın Platformu, eylem çağrısını tekrarladı. İstanbul Kadın Platformu'nun açıklaması ise şöyle:

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nü yasaklamak tüm kadınların her gün karşı karşıya kaldığı şiddeti görünmez kılmak demektir. Kadınların değil, erkek şiddetinin engellendiği bir dünya için 25 Kasım'a sahip çıkmaya Taksim sokaklarına çağırıyoruz; çağrımızı tekrarlıyoruz.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU