Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı: Kadını ezmek, ona zulmetmek, hatta canına kıymak dini ve vicdani yoksunluk emaresidir

Sekmen, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü mesajında “İnsanlık, kadının her şeyden önce bir insan olduğunun unutulmadığı yerde başlar” dedi

Fotoğraf: Twitter /mehmetsekmen

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

Sekmen mesajında, “Kadına yönelik şiddet; karakter yoksunluğudur, akıl, beyin ve de zihin noksanlığıdır” diyerek, “Kadına yönelik şiddete karşı mücadelede en temel adımın, dini, vicdani, insani ve ahlaki eksende atılması gerekiyor. Çünkü kadını ezmek, ona zulmetmek ve hatta canına kıymak, ancak dini ve vicdani yoksunluk emaresidir” ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

25 Kasım’ın tarihçesine dair hatırlatmada da bulunan Sekmen, Dominik Cumhuriyeti’nde 3 kız kardeşin 25 Kasım 1960’ta vahşi bir cinayete kurban gitmesinin ardından bu günün; 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak kabul edildiğini dile getirdi.

Sekmen, mesajında şunları kaydetti:

Maalesef bizim ülkemizde de kadına yönelik şiddet olaylarına rastlıyor, baskıları ve hatta kadın cinayetlerini bile konuşmak zorunda kalabiliyoruz. Şiddet olaylarının önüne geçilmesi noktasında her türlü tedbir alınıyor olsa bile, bilinç ve idrak eksikliğinden kaynaklanan olayların önüne ne yazık ki geçemiyoruz. Bunun için kadına yönelik şiddete karşı mücadelede en temel adımın, dini, vicdani, insani ve ahlaki eksende atılması gerekiyor. Çünkü kadını ezmek, ona zulmetmek ve hatta canına kıymak, ancak dini ve vicdani yoksunluk emaresidir. Bu bakımdan işe önce çocuklarımızdan ve gençlerimizden başlamalı, onlara kadına hürmet ve saygının evvela dinimizin ve de insanlığın bir gereği olduğunu öğretmeliyiz. Kim ne derse desin, kadına şiddet meselesi, bir bilinç meselesidir, sorumluluk meselesidir, şuur meselesidir. Ahlaklı, bilinçli ve şuurlu bir nesil yetiştirmekse, toplum olarak hepimizin meselesidir.

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU