Beyaz Saray'ı Twitter hesabına erişimini engellemekle suçlayan John Bolton: Söyleyeceklerimden mi korktular?

Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı suskunluğunu aylar sonra bozdu

Trump bir dönem birlikte çalıştığı Bolton'ın istifasını duyurduğu tweet'inde "Beyaz Saray'da hizmetine artık gerek kalmadı" demişti (AP)

ABD Başkanı Donald Trump’ın yakın zamana kadar Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak görev yapan John Bolton, aradan geçen sürede neden sessiz kaldığını sosyal medyadan izah etti.

Trump’ın istifa ettirmesinden bu yana şahsi Twitter hesabına erişiminin Beyaz Saray tarafından engellediğini savunan Bolton haftalar sonra yazdığı ilk tweet’te, “İki aydan fazla süre sonra Twitter’a dönmek güzel. Hikayenin arka planı için beni izlemeye devam edin…” ifadesini kullandı.

 

 

“Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak istifamı vermemin ardından haksız yere zaptedilen Twitter hesabımı şimdi kurtardık. Devamı gelecek…” diyen Bolton, saatler sonra yaptığı diğer paylaşımlarındaysa şunları söyledi:

Beyaz Saray, şahsi Twitter hesabıma erişmemi sağlamayı kabul etmedi. Ağzımdan çıkabilecek sözlerden korktukları için mi? Saklandığıma dair spekülasyon yayanlara söyleyeceğim şu ki sizi hayal kırıklığına uğrattığım için üzgünüm.

Bir dönem aynı çatı altında çalıştığı Beyaz Saray’ın hesabıyla ilgili talebine cevap vermediğini belirten Bolton, hesabına yeniden erişim sağlamada yaptıkları için Twitter’a teşekkür etti.

 

 

Trump, Bolton’ın istifasını 10 Eylül'de Twitter’dan duyurmuş, “Dün gece John Bolton’a Beyaz Saray’daki hizmetlerine artık ihtiyaç kalmadığını bildirdim. Önerilerinin birçoğuna şiddetle karşı çıkıyordum, yönetimdeki diğerleri de öyle. Dolayısıyla John’dan istifasını istedim, o da bu sabah sundu” demişti.

Independent Türkçe için derleyen: Elvide Demirkol

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU