Bir ada, bir emekli maaşı, binlerce fidan ve huzur...

Keban Baraj Gölü Havzası’ndaki adaya 14 yıl önce yerleşen ve adaya 3 bin 500 fidan diken 80 yaşındaki Ziya Abay, kış öncesi hazırlığını yapıyor

Eskişehir’de eşini kaybettikten sonra memleketi Tunceli’nin Pertek ilçesine dönen 80 yaşındaki Ziya Abay, Tunceli ile Elazığ arasında Keban Baraj Gölü Havzası’nda kalan bir adayı keşfederek yerleşti.

Adadaki barakasında yaşayan, yetiştirdiği meyveleri ücretsiz olarak dağıtan Abay, kış öncesi budama ve çapa işlemleri gerçekleştirirken, adadaki 10 kedisiyle de yakından ilgileniyor. 

Bin 700 liralık emekli maaşıyla yeni fidanlar dikmek için hazırlık yapan Abay, adaya 14 yıl önce bir kulübe yapıp orada yaşama kararı aldı.

Abay, ilk geldiğinde otlarla çevrili adaya 3 bin 500 fidan dikmişti.

Türkiye’nin birçok kentinden ziyaretçisi olduğunu söyleyen Abay, adadaki yaşantısına dair şunları anlatıyor:

Adaya ‘Huzur Adası’ diyorum. Buraya gelerek bana gönüllü olarak yardımcı olurlarsa ben çok mutlu olurum. Benim gücüm yetmiyor artık. Buraya gelenler temiz hava alırlar. Ben her mevsim buradayım. Üşüsem de buradan ayrılmam. Benim en yakın arkadaşlarım 10 tane kedi, onlarla konuşuyor ve zaman geçiriyorum. Kediler benimle beraber gezerler, oynamak istiyorlar benimle. Seviyorum onları canlı olduğu için ağaçlarımı da seviyorum. Ağaçlarımla da arada konuşuyorum.                                   

 

Independent Türkçe, Ajanslar 

DAHA FAZLA HABER OKU