ABD’den Türkiye’ye seyahat uyarısı

Terör saldırısı olabileceği ihtimaliyle seyahat riski en yüksek seviye olan 4’e çıkarıldı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye yönelik yaptığı seyahat uyarısında, vatandaşlarına terör ve keyfi tutuklamalardan dolayı Türkiye’ye seyahat planlarını yeniden değerlendirmeye almaları konusunda uyarıda bulundu.
 

Açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığı, terör tehlikesinden dolayı Suriye ve Irak sınırında riskin arttığını belirtti. Türkiye genelinde seyahat riskinin 3'üncü seviyede olduğu belirtilen açıklamada, Suriye ve Irak sınırı bölgelerinde riskin en üst seviye olan 4'üncü seviyede olduğu belirtildi. 

Açıklamada, terör gruplarının Türkiye’ye yönelik saldırı planları üzerine durulan açıklamada,  turistik yerler, ulaşım merkezleri, alışveriş merkezleri, yerel hükümet binaları, oteller, eğlence kulüpleri, restoranlar, ibadet yerleri, kültür ve spor merkezleri, eğitim kurumları, havaalanları ve diğer halka açık mekanların hedefte olduğu ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van illerinde seyahat eden ABD vatandaşlarına, Türkiye'de çalışan Amerikalı kamu çalışanlarının bu illere yetkililerin izni olmadan seyahat etmeleri yasak olduğu için, acil yardım hizmeti sunmada da sıkıntı yaşanabileceği yer alıyor.


 

DAHA FAZLA HABER OKU