İBB Ulaşım Daire Başkanı Taylan Engin 112 gün sonra istifa etti

Öğretim üyesi Dr. Taylan Engin, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davetiyle Balıkesir’den İstanbul'a gelip, Ulaşım Daire Başkanlığı görevine başlamıştı

Fotoğraf: Taşıma Dünyası Gazetesi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çağırmasıyla Balıkesir’den gelip, Ulaşım Daire Başkanlığı görevine başlayan, öğretim üyesi Dr. Taylan Engin istifa etti.

İBB Basın Danışmanlığı Koordinatörü Şükrü Küçükşahin, istifayı doğruladı. 

İstifa gerekçesinin ise uyumlu çalışamamak olduğunu belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

26 Temmuz'da göreve getirilen Engin daha önce 13 yıl boyunca mezunu olduğu Yıldız Teknik Üniversitesi'nde  çok sayıda Avrupa Birliği projesi, TÜBİTAK projesi, ulaştırma alanında yurt içi ve yurt dışı danışmanlık hizmetleri ile çok sayıda profesyonel projede çalışmış, İBB öncesinde ise Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Ulaştırma Mühendisliği Bölümü Akıllı Ulaşım Sistemleri Ana Bilim Dalı’nda öğretim görevlisi olarak çalışıyordu. 

Son olarak 11 Kasım'da Taşıma Dünyası gazetesine konuşan Engin, İstanbul'un ulaşımı ile ilgili projelerini anlatmış, yeni otogarların en az iki yıl sonra geleceğini söylemiş, şehiriçi taşımalar, kentiçi ulaşım ve turizm taşımaları ile ilgili planlarını anlatmıştı. 

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU