Bakırköy’de biri çocuk üç kişi siyanürden öldü, başsavcılık “aşırı borç” açıklaması yaptı

İstanbul Bakırköy’de bir kişi aşırı borçlanmasının ardından girdiği bunalım sonucunda önce ailesini zehirledi, sonra intihar etti

Antalya ve İstanbul’da iki ailenin siyanür ile yaşamlarına son vermesinin ardından yeni bir haber de Bakırköy’den geldi. İlçenin Osmaniye Mahallesi'nde biri çocuk 3 kişinin cansız bedeni bulundu, ilk bulgulara göre evde siyanür tespit edildi. Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre kuyumculuk işiyle uğraşan baba, aşırı borç yüzünden girdiği bunalımın ardından önce eşi ve çocuğunu zehirledi, daha sonra intihar etti.

Olay, bugün Bakırköy'de Osmaniye Mahallesi'nde meydana geldi. İhbar üzerine Çoban Çeşme Sokak'taki bir eve gelen polis ekipleri, 1'i çocuk 3 kişinin cansız bedeniyle karşılaştı. Polis, olayın olduğu sokağı kapatarak binada bulunanları tahliye ederken, ailenin yakınları sinir krizi geçirdi.

20191115_2_39333222_49480890 (1)-min.jpg

Fotoğraf: AA


Anne Zeliha D, baba Bahattin D. ve çocuk Ali D'nin cenazeleri, yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Ailenin siyanür ile öldüğü bilgisi ilk olarak Bakırköy Kaymakamlığı tarafından paylaşıldı. 

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada olayın detaylarıyla ilgili olarak şu bilgiler verildi:

Dairedeki koku nedeniyle AFAD  (KBRN) ekipleri sevk edilmiştir. Ekip tarafından yapılan ölçümlerde olay yerindeki kokunun siyanür olduğu tespit edilmiştir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakırköy Belediye Başkanı’ndan açıklama: Büyük ihtimalle borç batağında olan eş kendisini zehirledi

Kaymakamlığın açıklamasının ardından ölümlerin yaşandığı evin olduğu sokağa gelen Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da ailenin siyanür ile yaşamını yitirdiğini doğruladı. Kerimoğlu, aldığı bilgiyi şu ifadelerle aktardı:

İntihar eden hanımefendi kapıdan çıkmaya gayret etmiş. Zannedersem siyanürün çok ağır koku üzerinden de insan hayatını tehdit eden etkisi var. Evdeki eş yani beyefendi intihar etti ama çocuğuna ve eşine de zannedersem o ağır siyanür kokusunun etkisiyle bir zehirlenme oldu. Çünkü hanımefendi evden çıkmaya çalışmış, apartmandaki diğer komşular bunu fark etmiş ve polise haber vermişler. Kesin olmamakla birlikte ağır borç batağında olan eş kendisini zehirledi, eşi ve çocuğu da siyanür etkisiyle onlar da buna maruz kaldılar. Çünkü eşi hanımefendi son bir gayretle evden çıkmaya teşebbüs etmiş.

"Cenazeler alındı, ailenin diğer fertleri de hastaneye nakledildi" diyen Kerimoğlu, şöyle devam etti:

Apartman boşaltıldı, karantinaya alındı. Siyanür sadece içeni değil, aynı ortamda bulunanların solunum sistemiyle de zehirlenmeye etki eden bir zehirli madde. Dolayısıyla apartmanı boşalttık ve orada bir karantina başlattık. Komşulardan hastaneye giden yok ama psikolojik olarak ağır travma altında olan aile fertlerinin diğerlerini gönderdik. Başka bir zehirlenme vakası yok. İlk bilgiler ışığında söylüyorum beyefendi kendini zehirledi, diğerleri de solunum yoluyla onlara da sirayet etti. Sağlıklı bilgileri otopsi sonrasında yetkili kurumlardan alırız.

AW856294_01.jpg
Ölen aileye ait olduğu iddia edilen araç emniyet otoparkına çekildi. (Fotoğraf: İHA)


Başsavcılık: Aşırı derecede borçlandığı tespit edildi

Kerimoğlu'ndan sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir açıklama geldi.

Başsavcılık, ölümlerle ilk ihbarın sabah saat 06.45 sırasısında yapıldığı bilgisini vererek soruşturmayla ilgili olarak şunları ifade etti:

Yapılan soruşturma esnasında bu aşamada elde edilen tespitler doğrultusunda ikametgahında ölü olarak bulunan A.D.’nin babası ve Z.D.’nin eşi konumunda bulunan B.D.’nin, Kuyumcukent’teki iş yerinde altın ticareti ile uğraştığı ve birtakım internet siteleri üzerinde kayıt dışı ticari işlemler nedeniyle aşırı derecede borçlandığı, girdiği bunalımın etkisiyle önce eşinin ve çocuğunun zehirlenmesine sebebiyet verdikten sonra intihar ettiği değerlendirilmiştir. Olay yerinde AFAD ekipleri tarafından gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır. Soruşturma işlemleri Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir.

Komşusu: Çok iyi bir insandı

İhlas Haber Ajansı (İHA) Ailenin komşusu Süleyman Ali Şan, "Gayet iyi tanıyorum. 2-3 yıl önce benim arabama vurdu. Ufacık bir kağıt koydu üzerine. Bu devirde böyle bir insan var mı? Her zaman camide görürdüm. Konuşurduk. Çok iyi bir insandı. Ben çocuğa acıyorum. Komşuluğu dört dörtlüktü. Dört dörtlük bir insandı. En son 2-3 gün önce görüştüm" dediğini aktardı.

Mahallenin bakkalı Mehmet Çevik, başsavcılığın açıklamasının aksine ailenin maddi durumunda bir sıkıntı olmadığını öne sürdü:

Tanıyordum. Komşumuzdu. Arada sırada alışverişe gelirdi. Temiz bir aileydi. Maddi durumu sıkıntılı bir aile değildi. Olayın şokundayız yani. En son 2 gün önce geldi. Kuyumculuk işiyle uğraşıyordu. Maddi durumu iyiydi. Bir oğlu vardı.

Siyanürlü ölümler

Son günlerde Türkiye, sarsıcı iki olay yaşadı.

6 Kasım’da İstanbul'un Fatih ilçesinde kapısında 'Dikkat siyanür var' yazılı not asılan evin içinde 4 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Kardeş olan dört kişinin siyanür ile zehirlendikleri ortaya çıktı.

Fatih’te yaşanan bu olaydan sadece birkaç gün sonra, 11 Kasım’da, Antalya'da bir evde yine 4 kişinin cesedi bulundu. Baba Selim Şimşek’in çocukları ve eşine siyanür verdikten sonra kendisinin de aynı maddeyi içerek intihar ettiği belirlendi.

Son zamanlarda birbiri ardına yaşanan siyanürle ölümler ülke gündeminde tartışma konusu olmuş, yaşananlar Meclis gündemine de taşınmıştı. 

Bakırköy'deki ölümlerin ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı son dönemde yaşanan intiharlarla ilgili olarak bir komisyon kurduğunu duyurdu.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU