Hollandalı gazeteci El Nusra bağlantısı gerekçesiyle sınır dışı edildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Johanna Cornelia Boersma'nın sınır dışı edildiğini duyurdu

Fotoğraf: AA (Arşiv)

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hollandalı gazeteci Johanna Cornelia Boersma'nın sınır dışı edildiğini söyledi.

Altun, Hollanda istihbaratının, Het Financieele Dagblad muhabiri olarak görev yapan Boersma'nın El Nusra ile bağlantılı olduğu bilgisini paylaşması üzerine bu kararın alındığını belirtti.

Fahrettin Altun sınır dışı kararının Hollandalı gazetecinin Türkiye'deki gazetecilik faaliyetleriyle ilgisi olmadığını söyledi, Hollanda polisinin Boersma'nın Türkiye'ye giriş ve çıkışları hakkında bilgi talep ettiğini ifade etti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Altun, El Nusra bağlantısı gerekçesi hakkında "Bu yargıya nasıl ulaştıklarını açıklamak Hollanda istihbaratının işi. Biz onların istihbaratının güvenirliği hakkında spekülasyon yapmayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, "Eğer güvenilir bir ülkenin istihbarat örgütü vatandaşlarından birinin terörle bağlantısı olduğunu söylüyorsa başka şansınız yoktur" ifadelerini kullandı.

"İş birliğinin tüm terör örgütlerine karşı sürmesini temenni ediyoruz" diyen Altun şu ifadeleri kullandı:

"Nitekim bugüne kadar uluslararası ortaklarımızın da desteğiyle terör örgütleriyle bağlantılı on binlerce şahıs hakkında tahdit kararı aldık. Karşı karşıya bulunulan tehdidin ciddiyeti sebebiyle Hollanda gibi dost ve müttefik ülkelerle iş birliği yapıyor, ulusal güvenliğimizin ve Avrupa’nın güvenliğine yönelik tehditlerin tespiti ve engellenmesi için onların görüşlerinden faydalanıyoruz. Bu alanda iş birliğinin tüm terör örgütlerine karşı devam etmesini temenni ediyoruz."

DAHA FAZLA HABER OKU