Kredi kartı borç yapılandırması için bir banka daha kampanya başlattı

Milyonlarca borçluyu ilgilendiren yapılandırma kampanyasına, Ziraat Bankası’nın ardından Vakıfbank da katıldı. Yapılandırmaya, 31 Aralık itibariyle ekstrede yer almayan geleceğe dönük kart taksitleri dahil edilecek. Başvuruda maaş bordrosu yeterli olacak

Kredi kartı borcu yapılandırmasına Ziraat Bankası'nın ardından Vakıfbank da dahil oldu

Kredi kartı borçlarını düşük faizle yapılandırmaya yönelik kampanyaya Ziraat Bankası'ndan sonra Vakıfbank da dahil oldu. Kampanyada ayrıca, iki yeni adım atıldı. Geleceğe yönelik kredi kartı taksitleri de yapılandırma kapsamına dahil edildi. Müracaatlarda kredi kartı ekstresi getirme zorunluluğu da kaldırıldı. Başvurularda, gelir belgesinin yeterli olacağı açıklandı. 

Müracaatlar nereye yapılıyor?

Müracaatlar, sadece şubelerden yapılıyor. İnternet bankacılığı, telefon ya da bankamatik üzerinden başvuru yapılamıyor.

Borç kadar kredi

Azami kredi tutarının, taksitli alışverişler de dahil kredi kartı borcunun tamamını kapsayacağı, bu borcun üzerinde kredi çekilemeyeceği kaydedildi. Müşteriye ilave ödeme yapılmayacağı, beyan edilen borcun daha düşük olması halinde ise tahsis edilen kredinin revize edileceği belirtildi. 

36 ay 60 aya çıkarılıyor

Mevcut sistemde tüketici kredilerinde genel sınır olan 36 ay, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yapılan düzenlemeyle 60 aya çıkarılacak. 

Faiz oranları

Kullandırılacak kredide, 24 aya kadar faiz yüzde 1,10 olacak. 24 aydan sonrası için ise kredi faizi yüzde 1,20 olarak uygulanıyor. 

Yapılandırmadaki kart kapatılıyor

Yapılandırmaya giden kart kapatılırken, diğer kartlar kullanılmaya devam edilebilecek. Kişinin ödeyeceği aylık taksit, aylık gelirinin yüzde 70-75'i kadar olacak.

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU