Eski AK Partili vekil Ocaktan: İnsanlara, özünü ve ruhunu kaybetmiş bir din anlatarak ‘dindar nesiller’ yetiştiremeyiz

Karar yazarı: Böylesine bir eğitim sistemiyle bırakın ‘dindar nesil’ yetiştirmeyi yarınına umutla bakabilen herhangi bir nesil yetiştirmek mümkün değildir

Fotoğraf: AA

Geçmişte AK Parti’den milletvekilliği de yapan Karar yazarı Mehmet Ocaktan, Türkiye’deki mevcut ortamda ‘dindar nesil’ yetiştirilemeyeceğini söyledi.

Ocaktan, bugünkü köşe yazısında mevcut eğitim sistemi ile dindar bir nesil yetiştirilmemenin yanında “yarına umutla bakabilen bir nesil dahi yetiştirmenin mümkün olmadığını” belirtti ve şunları yazdı:

Çünkü bu eğitim sistemi eleştirel düşünce ufkundan mahrumdur, eleştirinin, tartışmanın, sorgulamanın, itirazın olmadığı bir ortamda bilimsel gelişmenin, fikri tekamülün önü her zaman kapalıdır.

Peki, erdemli bir toplumun vazgeçilmezi olan hukuk, adalet, hakkaniyet, liyakat ve insan hakları gibi evrensel kavramların telaffuzdan öte bir karşılığı olmayan eğitim sistemiyle hangi dindar nesli yetiştireceğiz?

Hiçbir ahlaki kural tanımayan, dünyevi çıkarlar adına her türlü usulsüzlüğü, yolsuzluğu fetvalarla kitabına uyduran içi boşaltılmış bir din algısıyla yeni nesillerin dine mesafeli durmasını nasıl önleyeceğiz?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“İnsanlara, özünü ve ruhunu kaybetmiş bir din anlatarak ‘dindar nesiller’ yetiştiremeyiz” diyen Ocaktan, FETÖ ve IŞİD’i örnek vererek şöyle devam etti:

Unutmayalım, 15 Temmuz’da insanlara ve değerlere kurşun sıkan FETÖ, bu ülkede yıllarca ‘dindar nesil’ yetiştirme iddiasıyla faaliyetler yürüttü, insanların duygularını ve emeklerini sömürdü.

Aynı şekilde IŞİD de Kur’an ayetleri ve hadislerle ‘dindar nesiller’ yetiştirmek için İslam coğrafyalarında ve bütün dünyada ‘fetih’ bayrakları salladı ve bol bol kafa kesti.

Eğer Müslüman toplumlar olarak İslam’ın aklı kullanmayı ve bireysel inisiyatifi önemseyen evrensel mesajına rağmen, hala rasyonel aklın ve bilimin sağladığı gelişmeleri, özgürlükleri ve hukukun üstünlüğünü kuşkuyla karşılayan ya da bu değerleri dinin karşıtı gibi gören bir zihniyet yapısıyla dindar nesiller yetiştireceksek vay halimize...

Independent Türkçe, Karar

DAHA FAZLA HABER OKU