Şehir Üniversitesi mezunlarından açıklama: Bu vehim durumun bir an önce çözüme ulaşması için sesleniyoruz

İstanbul Şehir Üniversitesi’nin mal varlıklarına konulan tedbirin kaldırılmaması üzerine Şehir mezunlarından tepki geldi

Fotoğraf: Twitter

İstanbul 18. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde Halkbank ile İstanbul Şehir Üniversitesi arasında görülen davada mahkeme, Üniversitenin banka hesapları üzerindeki haczin kaldırılması talebini karara bağlamasına rağmen, İstanbul Şehir Üniversitesi tarafından yapılan itirazı kısmen kabul etse de ipoteğin 370 milyon liralık borç üzerinden devam etmesine hükmetti.

Kararın ardından İstanbul Şehir Üniversitesi Mezunlar Derneği’nden yapılan açıklamada, “Şehir mezunları olarak, bu ülkeye yakışır bir eğitim ahlakı için gayret gösteren İstanbul Şehir Üniversitesi’ne yaşatılan ve eğitimin kutsiyetine halel getirecek bu vehim durumun bir an evvel çözüme ulaşması için sesleniyoruz” dendi.

Derneğin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

İstanbul Şehir Üniversitesi, İstanbul'dan Amerika, İngiltere, Fransa, Bosna, Çin'e, Filistin, Hollanda, Norveç, Afrika ve daha birçok ülkeye, öğrencilerini kazandırdığı güçlü ve kaliteli niteliklerle yolculayan bir eğitim kurumdur. Özgür düşünceyi, adaleti, hakkaniyeti, hukukun üstünlüğünü, "kamu" kavramının devlet değil toplum yararı anlamına geldiğini, sosyal sorumluluğu, toplumsal duyarlılığı, insani değerlerin merkeziliğini öğreten, ve akademisyen kadrosu, kurumsal kimliği ve etik koduyla bunu her durumda sergileyen bir üniversitedir.
ŞEHİR mezunları, hangi fakülteye kayıtlı olursa olsun, Şehir Üniversitesi'nin interdisipliner müfredatı sayesinde matematiksel düşünceden müzik ve medeniyete, şehir ve mimarlıktan bilim ve teknolojiye dair eş zamanlı dersler alan, dünya tarihini karşılaştırmalı öğrenen, ilerleme/gerileme/yükseliş nitelemelerinin ölçütünü sorgulayan, romanlarla siyaset ve ekonomi okuyabilen, düşünen ve tartışabilen bireylerdir.

"Tek doğru" iddiasıyla tek sesliliğin özgürlükleri kısıtladığı, başörtülülerin üniversite kapıların da şiddet gördüğü karanlık yılların ardından, İstanbul Şehir Üniversitesi çeşitliliği zenginlik olarak gören, insani odağına alan ve ürettiği bilgi ile bu ülkeye değer katacak herkesi kucaklayan bir nefes olmuştur.

 

Bu ülkenin zihin/toplum inşasına imza atan yıldızların; Şerif Mardin, Kemal Karpat, Ergun Özbudun, Serap Yazıcı, Ümit Cizre, Ayşe Soysal, Mustafa Özel, Mehmet Genç, Engin Deniz Akarlı, İsmail Kara, Cem Behar ve daha nicesinin emeğinin dokunduğu tüm Türkiye'nin bir değeridir!

Bugün ülkemizin en saygın kurum ve kuruluşlarında görev alan mezunlarımızın başarısını, ŞEHİR ailesinin bizlere sağladığı bilgi birikimine, çalışma ahlakına ve disiplinine borçluyuz.

Bu ülkede üretilen her bir akademik proje, kitap, makale, en önemlisi ülke için yetiştirilen donanımlı her bir öğrencinin ülkenin paha biçilemez değerleri olduğunun idrakinde olan herkes, binlerce öğrenci ve akademisyenin hayatını etkileyecek, yüzlerce akademik çalışmayı sekteye uğratacak olan yaptırımların, Türkiye'nin eğitim kalitesine olan yıkıcı ve dönülmez etkisini öngörecektir.

ŞEHİR mezunları olarak, bu ülkeye yakışır bir eğitim ahlakı için gayret gösteren İstanbul Şehir Üniversitesi'ne yaşatılan ve eğitimin kutsiyetine hale getirecek bu vehim durumun bir an evvel çözüme ulaşması için sesleniyoruz: değer üreten kurumların devamlılığını sağlamaya gayret etmek bu ülkeye, hepimize yakışandır!

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU