Bursa’da kapısı açık okul servisinde unutulan anaokulu öğrencisi kayboldu

Bursa'da, anaokuluna giden 4 yaşındaki S.K., uyuyakaldığı kapısı açık okul servisinde unutuldu. Küçük S.K. araçtan inerek sokaklarda dolaşmaya başladı. Devriye gezen polislerin bulduğu çocuk ailesine teslim edildi

Fotoğraf: AA

Bursa’nın Osmangazi ilçesi Çirişhane Mahallesi'nde yaşayan S.K, aynı ilçedeki bir anaokuluna gitmek için bildiği okul servisinde uyuyakaldı.  S.K.’nın uyuduğunu fark etmeyen servis şoförü, çocukları okula bıraktıktan sonra aracı bir sokağa park ederek, havalanması için kapılarını açık bıraktı.

Polis sokakta gezerken buldu

Bir süre sonra uyanan S.K, araçtan inerek sokaklarda dolaşmaya başladı. Küçük çocuk büyük bir şans eseri devriye gezen Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından fark edildi.

Ekipler kaybolduğunu belirledikleri S.K'yı ekip aracına bindirerek emniyete götürdü.

Polis, çocuğun kendini ifade edememesi üzerine bölgedeki tüm anaokullarıyla iletişime geçti.

Bir anaokulunun öğrencisinin sabah okula gelmediğini tespit eden ekipler, kimliğini belirledikleri çocuğu ailesine teslim etti. Okul görevlilerinin, S.K’nın okula gelmediği halde ailesiyle iletişime geçmediği belirtildi.

Aile şikayetçi olmadı

Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, savcılık talimatı üzerine servis şoförü S.İ, servis görevlisi S.A. ve okulun kurucu üyesi A.A’yı emniyete götürdü.

Emniyette ifadeleri alınan kişiler hakkında "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan adli işlem başlatıldı.

Çocuğun ailesinin konuyla ilgili şikayetçi olmadığı öğrenildi.

Alperen havasızlıktan hayatanı kaybetmişti

İzmir’in Çiğli ilçesinde 15 Ağustos 2017 tarihinde Özel Sevgi Yumağı Anaokulu servisinde unutulan 3 yaşındaki Alperen Sakin havasızlık nedeniyle hayatını kaybetmişti. Olayın ardından yapılan yargılamada servis şoförü, Taner İşgören 6 yıl 8 ay, kreş sahibi Yurdagül İşgören 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Aralarında Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürü ve iki şube müdürünün de olduğu 6 şüpheliye de çeşitli hapis cezaları verilmişti.  Olayla ilgili geçen hafta da yeni bir gelişme yaşanmış, kreşi denetleyen üç müfettişe de 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açılmıştı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU