Antalya’da 4 kişilik aile ölü bulundu; siyanürden şüpheleniliyor

Antalya'da bir evde dört kişi ölü bulundu; olay yerindeki kokudan etkilenen 3 polis ve 3 sağlık görevlisi hastaneye kaldırıldı. Olayın intihar olabileceği tahmin ediliyor

İstanbul Fatih'teki yetişkin 4 kardeş vakasının şokunu devam ederken bir haber bu kez Antalya'dan geldi. Sekiz katlı bir apartmanın en üst katında oturan ikisi çocuk dört kişi ölü bulundu.

Antalya'da Konyaaltı ilçesinde yaşayan Selim Şimşek (36), eşi Sultan Şimşek (38) ile çocukları Ceren (9) ve Ali Çınar Şimşek'e (5) ulaşamayan bir yakını polisten yardım istedi. 

6 görevli kokudan etkilendi

Ailenin yaşadığı daireye çilingir yardımıyla giren polis ekipleri, salonda Selim Şimşek ve çocukları Ceren ile Ali Çınar'ın ele ele cansız bedenlerini buldu. Evi arayan polis, banyoda da anne Sultan Şimşek'in cesedini buldu. Cesetleri kontrol eden sağlık ekipleri olaya siyanür zehirlenmesinin neden olabileceğini belirledi.  

AW850510_07.jpg
Hayatını kaybeden Selim Şimşek ve kızı Ceren / Fotoğraf: AA

 

Daireye ilk giren 5 polis memuru ile çilingir  kokudan etkilenerek rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldı. 

 

Ali Çınar Şimşek.jpg
Cesedi babası ve kardeşi ile el ele bulunan Ali Çınar Şimşek / Fotoğraf: AA

 

Polis binayı boşalttı

Polis site ve çevresinde güvenlik önlemi alan polis binayı da tahliye etti. Kimi bina sakinleri yakınlarının yanına giderken, kimileri de yakınlarındaki parkta sabahladı. Polis, ilaçlarını almak isteyen bina sakinlerinin tek tek evlerine girmesine izin verdi. Sokak ise araç ve yaya trafiğine kapatılırken olay yerine özel ekipler çağırıldı. 

Afyonkarahisar'dan gelen Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) ekibi özel kıyafetleriyle evde inceleme yapmaya başladı. 

Polisin evde yaptığı aramada, uzun zamandır işsiz olan baba Selim Şimşek tarafından yazılan bir mektup bulduğu öğrenildi.  Olay sabahı eve kargoyla bir paket geldiği iddia edildi.

Hastaneye kaldırılan polis ve sağlık görevlilerinin durumlarının iyi olduğu, tedbir amacıyla gözetim altında tutuldukları belirtildi. 

Valilik: Menşei belli olmayan bir kimyasal madde kokusu...

Antalya Valiliğinden yapılan açıklamada ise 02.55 sıralarında Siteler Mahallesi'nde ikamet eden yakınlarından haber alamayan bir kişinin durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi üzerine polis ekiplerinin eve ulaştığı belirtildi.

Çilingir yardımıyla eve girildiğinde salon kısmında baba ve çocukların, banyoda ise annenin hayatını kaybettiğinin tespit edildiğine değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Olay yerine intikal eden ekiplerimizce yapılan ilk incelemede, olayın intihar olabileceği değerlendirilmiş, ikamette menşei belli olmayan kimyasal madde kokusu olduğunun anlaşılması üzerine ilgili birimlere haber verilmiştir. Nöbetçi cumhuriyet savcısı, AFAD Bölge Müdürlüğü ekipleri ve olay yeri inceleme şube müdürlüğü görevlilerimizce ikamete birlikte girilerek, ölen şahısların cesetleri otopsi işlemleri için adli tıp morguna kaldırılmış, olay yeri muhafaza altına alınarak ikamet detaylı incelenmek üzere mühürlenmiştir.

Açıklamada, olaya ilk müdahale eden 5 polis memuru ve çilingirin tedbir amaçlı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiği, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar 

DAHA FAZLA HABER OKU