YHT kazasının 10 sanığı için 15 yıla kadar hapis istendi

Ankara'da Yüksek Hızlı Tren ile yol kontrolü yapan kılavuz trenin çarpışması sonucu meydana gelen ve 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazaya ilişkin soruşturma tamamlandı. Savcılık hazırladığı iddianamede, 10 şüphelinin 15'er yıla kadar hapsini istedi

Fotoğraf: AA


Ankara'da 13 Aralık 2018'de Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren (YHT), Marşandiz istasyonuna girişi esnasında kılavuz tren ile çarpıştı. Kazada 3'ü makinist 9 kişi hayatını kaybederken, 107 kişi de yaralandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca kazaya ilişkin başlatılan soruşturma tamamlandı. 10 şüphelinin yer aldığı iddianamede, Tren Teşkil Memuru O.Y., Hareket Memuru S.Y., Trafik Kontrolörü E.E.E., YHT Ankara Gar Müdür Yardımcısı K.O., Trafik Servis Müdür Yardımcısı Vekili E.T., YHT Trafik Servis Müdürü Ü.S., YHT Ankara Müdürü D.Y., Şube Müdürü R.K., TCDD Trafik ve İstasyon Yönetimi Daire Başkanı M.A. ve TCDD Genel Müdürlüğü Emniyet ve Kalite Yönetim Daire Başkanı E.T.A. hakkında "birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçlamasıyla 15'er yıla kadar hapsi talep edildi.

Şüphelilerin olaydaki kusurları dikkate alındığında kazanın bilinçli taksir düzeyine varmadığına değinilen iddianamede ayrıca olayda sabotaj veya herhangi bir terör örgütü bağlantısına ulaşılamadığı vurgulandı. 

 

İHA, AA

DAHA FAZLA HABER OKU