Adalet Bakanı Gül: Soykırım lafı edenler önce kendi tarihleriyle yüzleşsinler

Bakan Gül, ABD Temsilciler Meclisi'nin 1915 olaylarıyla ilgili kararına ilişkin "ABD Temsilciler Meclisi'nde çıkan karar bizim için yok hükmündedir" değerlendirmesinde bulundu

Fotoğraf: AA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ABD Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen 1915 olaylarıyla ilgili tasarıya ilişkin, "ABD Temsilciler Meclisi'nde çıkan karar bizim için yok hükmündedir, soykırımdan bahsedenler önce dönüp kendi tarihlerine baksınlar" yorumunu yaptı.

"Sahada bileğimizi bükemeyenler..."

Bakanlıklar arasında iş birliğiyle gerçekleştirilen "Ankara Yeni Adalet Sarayı Yapım Projesi Protokol İmza Töreni'ne katılan Gül, "Sahada bileğimizi bükemeyenlerin ahlak dışı saldırılarına aldırmadık, aldırmıyoruz." derken, ABD Temsilciler Meclisi'nin aldığı kararın yok hükmünde olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

Mücadelemizin büyüklüğü, füzelerimizin menzilinde değildir, tanklarımızın, askerimizin sayısında değildir. Tarih boyunca bize zaferler getiren şey, milletimizin ahlaki üstünlüğüdür. Hükümsüz kararlarla, iftira ve yalanlarla bu üstünlüğü bozmak, kimsenin elinde değildir. Manidar bir zamanlamayla, ABD Temsilciler Meclisi'nden dün çıkan karar da beyhude bir girişimdir ve bizim için, milletimiz için, devletimiz için yok hükmündedir. 

"Bu milletin tarihinde leke yoktur"

Bakan Gül, "Neyi neye feda ettikleri kendi bilecekleri iştir. Ancak şunu bilmelidirler ki, bizim tarihimizde utanç yoktur. Bu milletin tarihinde leke yoktur. Soykırım lafı edenler önce kendi tarihleriyle yüzleşsinler." ifadelerini de kullandı.

"Avukatların duruşmalara bürolarında katılabileceği sistem için çalışma başlattık"

Adalet Bakanı, konuşmasında hazırlıklarına başlanan bir sistemi de duyurdu. Gül'ün duyurduğu sisteme göre, avukatlar duruşmalara bürolarından katılabilecek. Gül, yeni çalışmayla ilgili şunları söyledi:

Çağımızın bilişim çağı olduğu gerçeğiyle, vatandaşlarımızın adalete erişimi anlamında, e-vatandaş uygulamasını 9 Ekim'de hayata geçirdik. Böylece tüm vatandaşlarımız, adliye hizmetlerine Türkiye'nin her yerinde hızlıca ulaşabileceklerdir. Yine önümüzde çalışmalarını başlattığımız bir düzenleme de, avukatların duruşmalarına bürolarından katılabilmesidir. Yapacağımız çalışmayla, duruşmayla mahkeme salonlarıyla entegre edilecek bir sistemle, hakim tanımlı olan avukatı duruşmayı icra edebileceği bir sisteme geçeceğiz. Bu konuda da avukat arkadaşlarımızla, yargı mensuplarıyla çalışmalara başladık. Bu konuda da çok önemli bir yeniliğe imza atmış olacağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU