Mehmet Barlas: Madem Trump bizim teröristimize ‘General’ diyor, biz de onun teröristine ‘Mareşal’ diyelim

Sabah Gazetesi yazarı Mehmet Barlas, ABD Başkanı Donald Trump’ın Mazlum Kobani’ye “General Mazlum” ifadeleriyle seslenmesini eleştirdi

Fotoğraf: Twitter

Sabah Gazetesi yazarı Mehmet Barlas,  IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi’nin öldürüldüğü operasyonun ardından ABD’nin Suriye Demokratik Güçleri yöneticilerinden Mazlum Kobani ile ilişkisini kaleme aldı. 

Barlas, “Amerika da, Trump da ölçüyü kaçırmaya başlamadılar mı?” diyerek başladığı yazısında ABD’nin El Kaide lideri Bin Ladin’e yönelik operasyonuyla ilgili olarak “Pakistan'ın sınırını aşıp, suikast timlerini oraya gönderebiliyorlar. Ama bizim teröristlerimizi başlarında taşıyorlar” ifadelerini kullandı. 

ABD Başkanı Donald Trump’ın "Az önce çok önemli bir şey oldu" şeklindeki tweetinin ardından Bağdadi’nin İdlib kentinde öldürüldüğüne yönelik haberlerin yayıldığını hatırlatan Barlas, şöyle devam etti: 

Irak devlet televizyonu Bağdadi'nin öldürüldüğü saldırının havadan görüntülerinin bulunduğunu bildirdi. Irak istihbarat servislerinin Bağdadi'nin yerinin saptanmasına ilişkin yardım ettikleri aktarıldı. Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da ‘ABD tarafından İdlib'e dün gece yapılan operasyon öncesinde askerî makamlar arasında bilgi alışverişi ve koordinasyonda bulunulmuştur’ denildi.


Bağdadi’nin ölmemiş olabileceğini de köşesine taşıyan Barlas, benzer haberlerin geçen yıl da çıktığını ancak IŞİD liderinin yaşadığının anlaşıldığını söyledi. 

“Burada takıldığım nokta bizim Milli Savunma Bakanlığı'nın olaya ilişkin duyurusunda El Bağdadi'den neden ‘Mareşal’ diye söz edilmediğidir” diyen Sabah Gazetesi yazarı, ABD Başkanı Donald Trump’ın Mazlum Kobani’ye “General Mazlum” ifadeleriyle seslenmesini eleştirdi: 

Bizim teröristimiz PKK/ YPG'nin elebaşlarından olan ‘Mazlum Kobani’ kod adlı terörist Ferhad Abdi Şahin'e Trump bile "General Mazlum" diyor. 

Sanki Trump High School'u (lise) kötü hal ve gidişi yüzünden terketmek zorunda kaldıktan sonra gittiği West Point Askeri Akademisi'nde, beraber okumuşlar gibi söz ediyor bu teröristten... 

Oysa Suriye uyruklu Ferhad Abdi Şahin, 1988'de Suriye Halep Üniversitesi Mimarlık Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisiyken PKK/ KCK'ya katılmış ve aynı yıl örgüt tarafından Suriye'den Türkiye kırsalına gönderilmiş... 

Bu terörist Türkiye'de farklı tarihlerde gerçekleşen sekiz kanlı terör eyleminin talimatını vermiş...


Barlas, “Diyorum ki... Madem bizim teröristimize Trump ‘General’ diyor, biz de onun teröristine ‘Mareşal’ diyelim... Çünkü bakarsınız yakında bizim FETÖ elebaşından da ‘Halife’ falan diye söz ederler bunlar” ifadeleriyle sözlerini tamamladı. 

 

Independent Türkçe 
 

DAHA FAZLA HABER OKU