Kurt Cobain'in MTV Unplugged'da giydiği hırka 2 milyon TL'ye satıldı

"Yıkanmamış" hırka, şimdiye kadar açık artırmada satılan en pahalı hırka

Kurt Cobain'in giydiği hırka, New York'taki Hard Rock Cafe'de sergileniyordu (MTV)

Nirvana'nın 1993'teki MTV Unplugged performansında Kurt Cobain'in giydiği hırka açık artırmada rekor fiyata satıldı.

Zeytin yeşili hırka, New York'taki Hard Rock Cafe'de, Julien's Müzayedecilik tarafından gerçekleştirilen rock müziğe ilişkin iki günlük bir hatıra eşya satışında 334 bin dolar'a (yaklaşık 2 milyon TL) satıldı.

Daha önce hiç yıkanmadığı ifade edilen Manhattan marka akrilik, tiftik ve likralı hırka, müzayede evi tarafından “müzik tarihinin en ünlü kazaklarından biri” diye tanımlandı.

Hırkanın 200 bin dolar (yaklaşık 1,2 milyon TL) ila 300 bin dolar (yaklaşık 1,7 milyon TL) arasında bir fiyata satılacağı öngörülmüştü.

Satış fiyatı, bu hırkayı bir açık arttırmada satılan en pahalı hırka yapıyor.

 

 

Müzayedede satılan diğer ürünler arasında Cobain'in özel yapım Fender gitarı da vardı. Cobain, bu gitarı Nirvana'nın 1993 Utero turnesinde kullanmıştı.

Yıllardır Ohio'daki Rock and Roll Hall of Fame'de sergilenen turkuaz gövdeli solak gitar, 340 bin dolara (yaklaşık 2 milyon TL) satıldı.

Gitarla birlikte 1992'de Cobain'le evlenen Courtney Love tarafından yazılmış bir mektup da yer aldı. Mektupta Love, bu gitarın Cobain'in en sevdiği enstrümanlardan biri olduğunu belirtiyor.

Müzayedede Elvis Presley, Beatles, Michael Jackson, Madonna ve Jimi Hendrix gibi müzisyenlerin sahip olduğu ve kullandığı 700'den fazla eşya yer aldı.

Nirvana'nın MTV Unplugged performansı, Kasım 1993'te New York'ta çekildi.

Kayıt bir yıl sonra, 27 yaşındaki Cobain'in ölümünün 7 ay ardından yayımlandı ve albüm olarak da piyasaya çıktı.

Müzisyenin performans sırasında giydiği hırkanın bedeni medium. Julien's Müzayedecilik'in açıklamasına göre hırkanın “sol cebinin yanında yanık nedeniyle oluşmuş delik ve renk solması, sağ cebinde de renk solması” var.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/fashion

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU