Ali Koç: Fenerbahçeli, vatanını savunmak için koşar, aynı 1. Dünya Savaşı'nda olduğu gibi

Sarı-lacivertli kulübün başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu'nun ekim ayı olağan toplantısında, kongre üyeliğinin 25. yılını dolduran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantıya katılmasından dolayı gurur yaşadıklarını belirtti

Ali Koç / Fotoğraf: AA

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulunun olağan toplantısı, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesislerinde yapıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplantıya katılmasından dolayı gururlu olduklarını belirten Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, "Sayın Cumhurbaşkanımız, kongre üyeliğinin 25. yılını doldurdu ve yüksek divan kurulu üyesi oldu. Çok tarihi günler yaşadı bu camia. Bu tarihi günlerin biri de bugündür. Her şeyden önce Fenerbahçeli vatanseverdir" dedi.

Kulübün en önemli kuruluş amaçlarından birinin gençleri vatanı korumak için hazırlamak olduğunu dile getiren Koç, şu değerlendirmede bulundu:

Fenerbahçeli, vatanını savunmak için koşar. Aynı 1. Dünya Savaşı'nda olduğu gibi. Mustafa Kemal Paşa'nın emriyle Anadolu'ya silah taşıyan bu camiaydı. General Harrington Kupası'nı kaldırıp, düşman kuvvetlerini cephede bozguna uğratan yine Fenerbahçe'ydi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin kuzeyine yönelik düzenlediği Barış Pınarı Harekatı'na verdikleri desteği hatırlatan Koç, "Halkın takımı Fenerbahçe. Fenerbahçe demokrasiye inanır ve demokratik değerlere bağlıdır. Tüm kararlar demokratik süreçlerle belirlenir. Aşağı yukarı 43 bin üyeye sahip olan Fenerbahçe, Türkiye'nin en çok üyeye sahip olan kulübüdür" ifadelerini kullandı.

Başkan Koç, Fenerbahçe'nin hukukun üstünlüğüne ve adalete inanan bir camia olduğunu belirterek şöyle konuştu: 

3 Temmuz'da yapılan hain FETÖ kumpasında dostumuz da düşmanımız da bu tavrı en iyi şekilde gördü. Başkanımız Aziz Yıldırım'ın önderliğinde camia olarak en yalnız kaldığımız dönemde mücadele ederek çıktık. Vicdanlı ve objektif, herkesin takdir ettiği gibi bu örgütün alçak teşebbüsüne boyun eğmedik. FETO'ye karşı direnme noktasında ülkemize öncü olduğumuzu düşünüyoruz. Geri dönüp baktığımızda mağduriyetimizden sportif anlamda istifade edenlerin de olduğu inkar edilemez. Fenerbahçe, hem sportif hem de mali anlamda rakiplerinin fersah fersah önündeydi. Her şeye rağmen, tüm bu yaşananlara rağmen, o gün de bugün de hukuk ve adalete olan inancımızı kaybetmedik. Ülkemizin hain FETÖ saldırısını püskürtmesinin ardından, 3 Temmuz'da yaşananların da büyük bir kumpas olduğunu gördük. Her platformda seslendirdiğimiz gibi yargıtaydan da kararı bekliyoruz. Biz camia olarak adalete güvenmeye devam edeceğiz. Fenerbahçeli, cumhuriyete bağlıdır ve cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkar. Bu vesileyle 96. yaşına erişeceğimiz Cumhuriyet Bayramı'nı şimdiden kutluyor ve daha nice bayramlar diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanım, bazı sorunlar olunca sizin kapınıza geldik. Çoğunda bizi yalnız bırakmadınız. Sağ olun, var olun. Sayın Cumhurbaşkanım ilk kez buraya geliyorsunuz. Sizi bu akşamki maça davet etmek istiyoruz. Sizi ağırlamaktan onur duyarız. Gelemezseniz de sizi her zaman ağırlamaktan onur duyacağımızı biliyorsunuz.

Stadın yanında bulunan Kenan Evren Lisesi arazisi hakkında konuşan sarı-lacivertli kulübün başkanı, “Göreve geldiğimizden beri çok üzerinde durduğumuz Kenan Evren Lisesi’nin kulübümüze devri bu hafta gerçekleşmiştir. Bu konuyu bilfiil takip ederek desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz” diyerek sözlerini tamamladı

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU