Game of Thrones oyuncusu Yüzüklerin Efendisi’ne transfer oldu

Joseph Mawle, Amazon’da yayımlanacak yeni dizide baş düşman karakteri canlandıracak

Game of Thrones’ta rol alan aktör Joseph Mawle, Amazon’un çok konuşulan yeni Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Rings) dizisinde baş düşman rolünü üstlendi.

Deadline, Joseph Mawle’ın dizide Will Poulter ve Markella Kavenagh’ın karşısında Oren karakterini canlandıracağını doğruladı.

 

Joseph Mawle - HBO.jpg
Joseph Mawle, Game of Thrones'ta Ned Stark'ın en küçük kardeşi Benjen Stark rolündeydi (HBO) 

 

BBC’nin Birdsong, Ripper ve Troy: Fall of a City adlı yapımlarında yer alan Mawle, İngiliz dizilerinde etkileyici bir rol yelpazesine sahip.   

Amerikalı seyirciler oyuncu yine de en çok mayısta final yapan Game of Thrones’taki Benjen Stark rolüyle tanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni diziyle birlikte Yüzüklerin Efendisi, Yeni Zelanda’ya geri gelecek. Dizinin bütçesi 660 milyon sterlin (yaklaşık 5 milyar TL). Bu rakam orijinal üçlemenin maliyetinin üç katından fazla. Bu da diziyi, Netflix’in The Crown’unu geride bırakarak şimdiye kadarki en pahalı televizyon dizisi yapacak.

Peter Jackson’ın üç filminin toplamda 177 milyon sterline (yaklaşık 1,5 milyar TL) çekildiği Yeni Zelanda, rakip İskoçya’yı geride bırakmış ve dizinin çekileceği yer olarak açıklanmıştı.

Jurassic World: Yıkılmış Krallık’ın (Jurassic World: Fallen Kingdom) yönetmeni JA Bayona’nın yöneteceği dizi Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği’ndeki (The Lord Of The Rings: The Fellowship of the Ring) olayların öncesindeki 3 bin 441 yıllık dönemde geçecek.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU