Konya’da belediye hastanesi borç yüzünden satışa çıkarılıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Özel Büyükşehir Hastanesi, belediye meclisinde alınan karar ile satışa çıkarılacak. Hastanenin 18 trilyon borç nedeniyle satılacağı iddia edildi

Fotoğraf: Pixabay

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin iştirakleri arasında olan Özel Büyükşehir Hastanesi, Konya Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde alınan karar ile satışa çıkarılıyor.

Satış haberi ilk defa Konyalı gazeteci Emre Özgül tarafından kamuoyuna duyuruldu.

Özgül’ün haberinde satışın hastaneye ait 18 trilyon borçtan kaynaklandığı iddia edildi.

Değer tespitinin ardından satışa çıkarılacak

Hastanenin satış kararına 14 Ekim 2019 günü yapılan Meclis toplantısında kararlaştırıldı. Alınan karar hastanenin satışının yapılması için encümene yetki verilmesi onaylandı.

Encümen tarafından Büyükşehir Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na yönlendirilen satışın hayata geçirilmesi için başkanlık bünyesinde komisyon oluşturuldu.

17 Ekim 2019’daki yapılan ikinci toplantıda ihaleye çıkılabilmesi için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na yazı gönderildi.

Hali hazırda hastanenin alacak verecek durumu ve değer tespiti için çalışmaların sürdüğü bunların sonuçlanmasının ardından sürecin hız kazanacağı belirtildi.

Şimdiden hastaneye üç talibin olduğu da konuşulan bilgiler arasında.

Belediye: Artan maliyetler nedeniyle satıyoruz

Konuyla ilgili olarak görüşünü almak istediğimiz Konya Büyükşehir Belediyesi’nden Independent Türkçe’ye yapılan yazılı bilgilendirmede şöyle denildi.

1987 yılından bu yana hizmet veren Belediye Sağlık Hastanesi Anonim Şirketi’ndeki (Özel Büyükşehir Hastanesi) belediyemiz hissesinin; artan maliyetler, düşük kar marjı ve yüksek maliyetli modernizasyon nedenlerinden 4046 sayılı özelleştirme ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında ihaleyle satışı planlanmaktadır. Gelinen süreçte böyle bir karar alınması hem belediyemiz hem de şehrimiz için faydalı olacaktır. İhale tarihi için çalışmalar devam etmektedir.

18 trilyon borç iddiasına cevap yok

Hastanenin 18 trilyon borcu olduğu gerekçesiyle satıldığı iddialarıyla ilgili olarak verilen cevapta şöyle denildi:

Süreçte hastanenin durumu ile ilgili maddi konularda bilgi verilmesini arkadaşlar doğru bulmadılar. Borç ve alacak dengesini kontrol ediyorlar. Süreç şeffaf bir şekilde yürütülecek gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU