Trump: Küçük ihlaller olsa da çekilme sürüyor

MSB, Fırat’ın doğusunda çekilmenin yakından takip edildiğini, YPG’nin anlaşmanın imzalanmasından bu yana 22 kez ihlalde bulunduğunu belirtti. ABD başkanı Trump ise, küçük çatışmalar yaşansa da çekilmenin sorunsuz devam ettiğini açıkladı

Fotoğraf: Twitter /@tcsavunma

Türkiye- ABD anlaşması uyarınca YPG’lilerin Fırat’ın doğusundan çekilmeleri sürüyor. Milli Savunma Bakanlığı konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Açıklamada “PKK/YPG’li teröristlerin 120 saat içerisinde bölgeden çıkması yakından takip edilirken, bu kapsamda hiçbir engelleme yapılmadığı gibi bölgeden çıkış ve tahliye faaliyetleri sıkı şekilde ABD’li muhataplarla koordine edilmektedir” denildi.

 

“Yaklaşık 55 araçlık bir konvoy Rasulayn'a giriş yapmış ve 86 araçlık bir konvoy Tel Tamir istikametinde çıkış yapmıştır” denilen bakanlık açıklamasında YPG’lilerin çekilmesinden fotoğraflar da paylaşıldı. MSB, anlaşma imzalandıktan sonra YPG’nin 22 kez taciz ve ihlal gerçekleştirdiğini de duyurdu.

'Petrolü koruma altına aldık'

ABD Başkanı Donald Trum da çekilme ile ilgili bir paylaşım yaptı. Trump Twitter’dan yaptığı paylaşımda, Savunma Bakanı Mark Esperanto'nun verdiği bilgilere göre ateşkes sürecinin iyi gittiğini aktardı. Çekilme sırasında küçük çatışmalar yaşandığını belirten Trump, çatışma ya da ateşkes bölgesinde ABD askerinin bulunmadığını ifade etti.Trump’un mesajı ‘Petrolü koruma altına aldık. Askerlerimizi eve getiriyoruz’ diye son buldu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU