Harekatın başından beri 3 ilçeden 11 bin 423 Şanlıurfalı tahliye edildi

Barış Pınarı’nın başladığı günden beri Şanlıurfa’nın 3 ilçesinde toplam 11 bin 423 kişinin tahliye edildi. Evlerinden ayrılmak zorunda kalan Şanlıurfalıların 10 bini akrabalarının yanlarına yerleşti. Geri kalanlarsa devlet tarafından misafir edildi

Fotoğraf: İHA

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Barış Pınarı Harekatı’nın başladığı günden bu yana, Ceylanpınar, Akçakale ve Suruç ilçelerinden can güvenliği nedeniyle yapılan tahliyeler hakkında bilgi verdi. Vali Erin şunları söyledi:

Can güvenliği nedeniyle Ceylanpınar, Akçakale ve Suruç ilçelerimizden 11 bin 423 kişi tahliye edilmiş, bunlardan 1486 kişi kamu kurumlarına ait pansiyon ve misafirhanelere yerleştirilmiş, 9 bin 937 kişi ise akrabalarının yanına yerleşmiştir.

İl Koordinasyon ve Harekat Merkezi’nin kamuya ait pansiyonlarda misafir ettiği kişilerin 843’ünün Türkiye, 643’ünün ise Suriye vatandaşı olduğu öğrenildi. İl Koordinasyon ve Harekat Merkezi, olaylardan etkilenen bin 819 kişiye 1 milyon TL’nin üzerinde nakdi yardım gerçekleştirdi.

Ayrıca Türk Kızılayı da Harran Geçici Barınma Merkezi’nde kalan insanlar için sabah, öğlen ve akşam yemek dağıtımı yaptı. Pansiyonlara yerleştirilen vatandaşların iaşeleri de yine İl Koordinasyon ve Harekat Merkezi tarafından temin edildi.

 

İndependent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU