Erbakan: Türkiye yanında olmayan NATO'nun üslerini kapatsın

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Türkiye'deki NATO üslerinin kapatılması gerektiğini söyledi

Fotoğraf: AA

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı süresince NATO'nun yaptığı açıklamaları eleştirdi.

Erbakan, ittifakın Türkiye'nin yanında olmadığını söyledi, NATO'yu son 67 yıldır Türkiye'nin ayağında pranga olarak niteledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erbakan, Türkiye'deki NATO üslerinin bu bağlamda kapatılması gerektiğini söyledi:

En önemli üsleri topraklarımızda bulunan NATO, Türkiye’nin 67 yıldır koşulsuz desteğine karşılık Türkiye'ye her konuda koşulsuz köstek olmaya daha ne kadar devam edecek?

Yeniden Refah Partisi lideri, NATO'nun Türkiye'deki askeri darbelerde hep başrolde olduğunu belirtti, Türkiye'nin yalnız bırakıldığını savundu:

Türkiye’nin koşulsuz askeri, maddi ve stratejik desteğine rağmen, NATO’nun kuruluşundan bu yana Türkiye’ye hiçbir desteği ve faydası bulunmuyor. NATO, ne PKK ne de PYD  ile mücadelede, ne de başka tehditleri başımızdan savmada yanımızda oldu. NATO, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda açık şekilde Türkiye’nin  karşısında yer aldı. En son  15 Temmuz darbe girişimine  NATO’nun desteği konusunda çok ciddi iddialar ortaya konuldu.

NATO'nun asıl görevinin ABD ve İsrail'e hizmet olduğunu öne süren Erbakan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında ilk kez istemeyerek de olsa gerçekleri dile getirerek kendilerinin yıllardır söylediğini teyit ettiğini vurguladı:

Stoltenberg, 'NATO Amerika’nın menfaatleri aleyhine olabilecek hiçbir angajmanda yer almadı ve almayacak' dedi. Dolayısıyla NATO’nun bizim doğrularımıza göre değil, Amerika’nın hedefleri ve çıkarları doğrultusunda devreye giren bir örgüt olduğunu açıkça ifade etti. Stoltenberg böylelikle NATO’nun ‘hakkı değil, kuvveti üstün tutan” bir yapı olduğunu birinci ağızdan itiraf etmiş oldu. PKK/PYD  sizin için terör örgütü olabilir, ülkenizi tehdit ediyor olabilir. Ancak bu örgütler Amerika ve muttefiklerinin gizli emellerine hizmet ediyorsa NATO bunlarla mücadelenizde sizinle olmaz, olamaz.

Türkiye'de İstanbul, Diyarbakır, İzmir, Adana, Malatya ve Ankara kentlerinde birden fazla yabancı askeri tesisin bulunuyor.

Türkiye’nin yedi bölgesinden sadece Karadeniz Bölgesi’nde ABD ve NATO’ya bağlı askeri üs yok.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU