AK Partili Turan: Ekrem amcaya psikolojisi bozuk bir genç saldırdı, olay münferit

Çanakkale'de tedavi gören eşine refakat eden 74 yaşındaki Ekrem Yaşlı'ya 22 yaşında bir genç saldırmış, saldırının nedeninin Kürtçe konuşmak olduğu iddia edilmişti. AK Parti Çanakkale vekili Turan taraflarla görüştü, olayın 'münferit' olduğunu söyledi

Fotoğraf: Twitter

Çanakkale'de 74 yaşındaki Ekrem Yaşlı, 18 Mart Üniversitesi Hastanesinde göz ameliyatı olan eşi Bedriye Yaşlı'ya refakat ettiği sırada 22 yaşındaki bir kişinin saldırısına uğradı. 

Ekrem Yaşlı’nın kafasına elindeki soda şişesi ile vuran saldırgan, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Ekrem Yaşlı'ya göre olayın nedeni kendisi ve eşinin arasında yaptığı Kürtçe konuşma. 

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale milletvekili Bülent Turan olay ile her iki taraf ile görüştüğünü belirtti.

Turan, Twitter hesabından saldırının sanıldığı gibi Kürtçe yüzünden gerçekleşmediğini, olayın münferit olduğunu şu sözlerle anlattı:

Çanakkale'de Kürtçe konuştuğu için saldırıya uğradığı iddia edilen Ekrem Amca dahil tüm taraflarla görüştüm.Konu psikolojik sorunları için tedavi de gören bir gencin,aynı odada kendisi gibi refakatçi olan Ekrem Amcaya ilgisiz bir konuyla ilgili başlayan bir tartışma sonucu saldırması. Çanakkale zaferinde Türk’ü, Kürt’ü omuz omuza ne bedeller ödendiğini en çok Çanakkaleliler bilir. Biliriz ki konuştuğu dil için birine saldırmak,Türkiye’ye saldırmaktır.Tüm vatandaşlarımız azizdir, tüm diller Allah’ın emanetidir.Ekrem Amca’mız da tam 25 yıldır Çanakkale'de yaşamaktadır. Kaldı ki; münferit bir olayı genellemek doğru bir yaklaşım olmayacaktır.

Turan, Türkiye'nin hassas bir dönemden geçtiğini, böylesi bir dönemde sosyal medya paylaşımlarına daha dikkat edilmesi gerektiğini belirtti: 

Ülkemizin hassas süreçlerden geçtiği bu günlerde haber dilinde de sosyal medya paylaşımlarda da daha dikkatli olunması gerekir.Adli süreç başlamıştır. Ekrem amcamıza tekrar geçmiş olsun. Konunun takipçisiyiz.

Ekrem Yaşlı, saldırının ardından kendisini en çok üzenin çevredekilerin tepki vermemesi olduğunu söylemişti.

Yaşlı, saldırganın kendisine "Burası Türkiye Cumhuriyeti" diyerek saldırdığını ileri sürmüş, "Suçu gizlemeye çalışıyorlar" demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU