Trump’ın Erdoğan’a yazdığı mektup muhalefeti de kızdırdı

Trump’ın Erdoğan’a yazdığı ve içeriğinde sert ifadelerin bulunduğu iddia edilen mektuba muhalefetten de tepkiler gecikmedi. Davutoğlu, ABD gezisinin iptalini isterken, İyi Partili Çıray, ‘Keşke bu terbiyesiz mektup gizlenmeseydi” dedi

Ahmet Davutoğlu / Fotoğraf: AA

ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı mektupta yer aldığı iddia edilen şu ifadeler kamuoyunda tepkiye neden olmuştu.

Sen binlerce kişinin katledilmesinden, ben de Türk ekonomisinin yok edilmesinden sorumlu olmak istemem.

Trump’ın tepki çeken sözlerine başta muhalefet olmak üzere siyaset cephesinden de tepkiler gecikmedi.

Davutoğlu, ABD ziyaretinin iptalini önerdi

İlk açıklama AKP'den istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan geldi. Twitter hesabından yaptığı açıklamada ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo görüşülmemesini ve Erdoğan'ın Kasım ayında ABD'ye yapacağı belirtilen ziyaretin iptal edilmesini şu sözlerle istedi.

Sayın Cumhurbaşkanı’nın şahsında Türk milleti ve devleti rencide edilmiştir. Özür dilenmediği takdirde yarın yapılması beklenen görüşmeler ve ABD ziyareti acilen iptal edilmelidir.

aytunçıray.jpg
Aytun Çıray / Fotoğraf: AA

 

İyi Parti, hem mektuba hem de mektubun gizlenmesine tepkili

Bir açıklamada İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray’dan geldi. Çıray, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ahmet Hakan’ın bir hükümet yetkilisine dayandırdığı şu açıklamasına yer verdi.

Mektup 9 ekimde yazıldı. Erdoğan tarafından arabuluculuk teklifi reddedilerek çöpe atıldı. Bu mektuba Verilmiş en net cevap 9 Ekim tarihinde saat 16:00'da verilmiş olan cevaptır. Bu cevap barış pınarı harekatıdır.

Çıray mesajının devamında bu ifadelerden yola çıkarak mektuba tepkisini şu sözlerle dile getirdi.

Buna itirazım var. Tezkereye onay 8 ekimde verilmişti. Saat 16.00’da ABD’de saat 09.00. Bu durumda mektubun harekâtın başlamasından sonra gelme ihtimali yüksek.  Keşke bu terbiyesizce yazılmış mektup kamuoyundan gizlenmeseydi. Mektuba rağmen Pompeo’ya randevu neden verilmiş?

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU