Kore pop yıldızı evinde ölü bulundu

Şarkıcılığının yanında oyunculuk da yapan Sulli ilk solo albümünü haziranda yayımlamıştı

Güney Koreli şarkıcı ve K-pop müzik grubu f(x)’in eski üyesi Sulli 25 yaşında hayatını kaybetti.

Asıl adı Choi Jin-ri olan yıldız, menajeri tarafından Gyeonggi eyaletinin Seongnam şehrindeki iki katlı evinde ölü bulundu.

Ölüm sebebi henüz belirlenmedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski çocuk oyuncu Sulli, f(x) grubunda “Pinocchio (Danger)” ve “Rum Pum Pum Pum” gibi hit parçaları da seslendirerek şöhrete kavuşmuştu. Sulli oyunculuk fırsatlarını takip edebilmek için 2015’te gruptan ayrılmıştı.

2018’de Gulf News’e verdiği röportajda Sulli gruptan ayrılma kararında akıl sağlığının da etkenlerden biri olduğunu söylemişti.

Şarkıcı, “Çok fazla baskı altındaydım. Sık sık korkmuş hissediyordum. Çok fazla baskı hissediyorduk. Birinin bana yapmamı söylediği şeyi nedenini bilmeden yapıyordum" demişti.

Sulli sözlerini şöyle sürdürdü:

Bir noktada, bunu neden yapmam gerektiğini ve ne için yaptığımı anlamaya ve merak etmeye başladım… Çok yorgun olduğumu söyledim ama kimse beni dinlemedi. Yalnız olduğumu hissettim.

Sulli oyuncu olarak “To the Beautiful You” adlı Güney Kore TV dizisinde erkek kılığına giren bir lise öğrencisini canlandırmış ve neo-noir film Real’da rol almıştı.

Geçen yıl moda endüstrisindeki çalışmalarını takip eden kendi realite şovu Jinri Store’da boy gösteren Sulli, Haziran 2019’da ilk solo albümü Goblin'i yayımlamıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU