Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mücadelemiz Kürtlerle değil, terör örgütleriyle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Parlamento Başkanları Açılış Resepsiyonu’nda konuştu: Sınırımızın güvenliğini temin edeceğiz

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Terörle Mücadele ve Bölgesel Bağlantılılığın Güçlendirilmesi” konulu 3. Parlamento Başkanları Açılış Resepsiyonu’nda bir konuşma yaptı.

“Fırat'ın batısını olduğu gibi doğusunu da terör örgütlerinden temizleyerek hem sınırlarımızın güvenliğini temin edeceğiz, hem de ülkemizde Suriyelilerin kendi evlerine huzuru kalple geri dönmelerini sağlayacağız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Batı ve ABD’nin söylediği şu siz Kürtleri öldürüyorsunuz. Bizim mücadelemiz Kürtlerle değil. Bizim mücadelemiz terör örgütleriyledir. YPG/PKK bunların hepsi terör örgütüdür. Bütün belgeler elimizde” ifadelerini kullandı.

"PYD, YPG, PKK'nın yan kolları"

“PYD, YPG ve DEAŞ birer terör örgütüdür” diyen Erdoğan, Batı’nın PKK'yı terör örgütü olarak kabul ettiğini ama "PKK’nın yan kolları” olarak nitelendirdiği PYD ve YPG'yi terör örgütü olarak kabul etmediğini dile getirdi.

Erdoğan şöyle konuştu:

Biz Suriye'yi bölmeye değil, parçalamaya değil, orada tüm yaşayanların, hepsinin hukukunu korumak için orada yer almış bulunuyoruz.

Bize sağdan soldan şu anda tehditler geliyor, bu gidişi durdurun diye. Sayın Trump'a da söyledim, diğerlerine de söyledim. Eğer bunu 'durduracaksanız durdurun' dedik size ama durdurmadınız. Şimdi biz kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz, artık geri adım atmayacağız.

Yapmamız gereken tehditlerin üstesinde birlikte gelmek. Biz bu erdemi gösteremezsek tarih tekerrürü kaçınılmazdır. Geçtiğimiz asırda yaladığımız tüm sıkıntılar hepimize ders olmalı. Güvenlik olmadan barış, barış olmadan kalkınma, kalkınma olmadan huzur olmaz, huzur olmadan geleceğe güvenle bakılmaz. Öncelikle terör meselesinde ilkeli bir duruş sergilemek mecburiyetindeyiz.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU