MSB: Barış Pınarı Harekatı'nda bir asker şehit oldu

Harekatta üç askerin de yaralandığı bilgisi paylaşıldı

Fotoğraf: Twitter / Mansur Yavaş

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kuzey Suriye'ye düzenlenen Barış Pınarı Harekatı'nda bir askerin yaşamını yitirdiğini, üç askerin de yaralandığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hayatını kaybeden askerin Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Topçu olduğu, Topçu'nun  bekar ve 1 kardeşinin olduğu öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan saat 02.22'de yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

Barış Pınarı Harekat Bölgesinde 10 Ekim 2019 tarihinde PKK/YPG’li teröristlerle çıkan çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Barış Pınarı Harekatı'nda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Topçu için başsağlığı mesajı yayımladı.

Bakan Akar, mesajında, "Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim." ifadesini kullandı.

Hulusi Akar, "Sizi toprağa değil yüreğimize gömdük. Vatan size minnettardır" başlığıyla yayımladığı mesajında, şehit Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Topçu'nun fotoğrafını da paylaştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da konuyla ilgili Twitter hesabında şu açıklamayı yaptı:

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Ankara Mamak'ta yaşayan hemşehrimiz Ahmet Topçu'nun şehit düştüğü haberini üzüntüyle öğrendik. Kahraman askerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU