Karlov suikastı davasında 3 sanığa ev hapsi

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Karlov’a düzenlenen suikastın davasında, 3 sanık ev hapsi şartıyla tahliye edildi

Fotoğraf: AA

Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesine ilişkin, Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 28 sanıklı davaya Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Tanıkların ek savunmalarının alındığı duruşmada sanıklardan Hüseyin Kötüce, kendisi hakkında somut bir delil bulunmadığını savunarak suikastla bir ilişkisinin bulunmadığını iddia etti.

Suikastın düzenlendiği serginin koordinatörlerinden olan sanık Mustafa Timur Özkan, Rus kökenli 2 koordinatörün tanık, kendisinin ise sanık olduğunu belirterek suçsuz olduğunu öne sürdü.

Ek savunmaların ardından duruşmada, suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş'ın FETÖ'deki öğretmeni olduğu iddia edilen Şahin Söğüt’ün telefonu hakkındaki bilirkişi raporunun özeti okundu.

Raporda, Söğüt'ün telefonunda, FETÖ'nün ByLock'tan sonra kullanmaya başladığı Falcon adlı kriptolu haberleşme programının kayıtlı olduğu, ABD'ye ait sahte telefon numarası, IP gizlemek için kullanılan VPN ve telefon hafızasını sıfırlama için kullanılan bir program bulunduğu açıklandı. Söğüt, bilirkişi raporunu kabul etmedi.

7 sanığın tutukluğuna devam kararı verdi

Savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş'ın eski ev arkadaşı Sercan Başar, suikastın düzenlendiği serginin koordinatörlerinden Mustafa Timur Özkan ve Kağan Bülbül'ün ev hapsi adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Mahkeme 7 sanığın ise tutukluluk halinin devamına hükmetti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU