Matrix 4 yeni oyuncusunu buldu: Yahya Abdul-Mateen II

Aktörün Morpheus’un gençliğini oynayabileceği tahmin ediliyor

Yahya Abdul-Mateen II, Aquaman'de Manta karakterini canlandırmıştı (Warner Bros.)

Keanu Reeves ve Carrie Ann Moss’u yeniden bir araya getirecek 4. Matrix filmi bugünlerde hazırlık safhasında. Son olarak ana karakterlerden birini canlandırmak üzere kadroya bir isim daha katıldı.

Variety’e göre Warner Bros. ve yönetmen Lana Wachowski, Aquaman yıldızı Yahya Abdul-Mateen II ile yeni devam filminde rol alması için gizlice anlaşma imzaladı.

Basında yer alan ilk haberlerde ağustosta açıklanan yeni devam filmi için Michael B. Jordan’ın düşünüldüğü belirtilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Wachowski, Aleksandar Hemon ve David Mitchell’ın birlikte kaleme aldığı proje 2020’nin başlarında yapım aşamasına geçecek.

Senaryoya ilişkin detaylar henüz bilinmiyor ama Abdul-Mateen II, Morpheus’un genç versiyonu olarak karşımıza çıkabilir. Orijinal üçlemede bu karakter Laurence Fishburne tarafından canlandırılmıştı.

Yeni bir Matrix filmine ilişkin söylentiler, John Wick'in yönetmeni Chad Stahelski'nin Wachowski Kardeşler'in 4. bir film planladığını ağzından kaçırmasıyla ortaya çıkmıştı. Fakat sonraları bunun bir "varsayım" olduğu iddia edildi.

2003'te The Matrix Revolutions’la sona eren Matrix üçlemesinde Neo karakteri için uygun olduğu düşünülen ilk oyuncu Keanu Reeves değildi. Rol ilk olarak Will Smith’e teklif edilmiş ancak oyuncu bu teklifi reddetmişti.

Abdul-Mateen II daha önce The Get Down, Us, Black Mirror ve Damon Lindelof’un yaratıcısı olduğu HBO dizisi Watchmen’de de rol almıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU