Barış Pınarı harekatı sanat camiasını böldü

Sanatçılar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin kuzeyinde YPG ve IŞİD'e düzenlediği operasyona ilişkin farklı görüşlere sahip

Fotoğraf: AA

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Özgür Suriye Ordusu'yla (ÖSO) birlikte Suriye'de Fırat'ın doğusuna gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı, sanat camiasında farklı tepkilere neden oldu.

Harekata destek olanlar da vardı, karşı çıkanlar da...

Rap sanatçısı Norm Ender, Twitter'dan yaptığı paylaşımda başarılar dileyip, Barış Pınarı Harekatı'na destek verdi.

 

Oyuncu Doğa Rutkay da harekata destek veren isimler arasında yer aldı:

 

Barış Pınarı Harekatı'na destek veren şarkıcı Cenk Eren, diplomasinin fayda etmediğini ve sınırda devlet oluşumunu engellemek adına operasyon gerçekleştirildiğini kaydetti.

 

Bazı paylaşımları nedeniyle yanlış anlaşıldığını öne süren şarkıcı Gökhan Özoğuz ise, "Askerimiz gidiyor veya gitmiyor, kararı biz vermiyoruz! Keşke verebilseydik ve hiçbir taraftan kimse zarar görmese ve #savaşahayır olsaydı. Fakat verilen karar bu ve şartlar bunu gerektiriyorsa. Öyle veya böyle Asker gidiyorsa. Ben her zaman karşılıksız giden Askerin yanındayım!" sözleriyle operasyona destek verdiğini belirtti.

 

Harekata tepki gösterenler

Ancak Barış Pınarı Harekatı'na destek verenler gibi karşı çıkanlar da bulunuyor. Oyuncu Kadir İnanır, Suriye'nin kuzeyine gerçekleştirilen operasyonu desteklemiyor.

"Barış Pınarı Harekatı'na karşıyım" diyen İnanır, sözlerini şöyle sürdürüyor:

Bu ülkenin özgürlüğü ve barışı için en çok çalışan ve uğruna bedeller ödeyenlerindenim. Yıllardır süren bu sorunlara sessiz kalınıyor. Şimdi savaş kapıya gelince konuşanları samimi bulmuyorum. Ben özgürlükten ve barıştan yanayım.

 Ancak Kadir İnanır, basında yer alan ve kendisinin sarf ettiği öne sürülen "Bu savaş girişimlerden vazgeçilmesi gerekiyor” sözünü salt bu harekatı hedef alarak söylemediğini, kendisinin "tüm savaş girişimlerine karşı olduğunu" da kaydediyor.

Rap şarkıcısı Ezhel de harekata karşı çıkan isimler arasında. Instagram hesabının hikaye bölümünden ay ve yıldız paylaşan Ezhel, "Gel savaşma, sevişelim tüm gün canla başla" yazdı.

 

 

Barış Pınarı Harekatı'na karşı çıkan sanatçılardan biri de tiyatro oyuncusu Orhan Aydın oldu. Aydın, sosyal medya hesabından Brecht'in sözünü paylaşarak teröre karşı düzenlenen operasyona tepki gösterdi:

 

Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU