İzmir’in Narlıdere ilçesinde 13 Mayıs 2018’de bir inşaat şantiyesinde ölü bulunan Dorukhan Büyükışık’a ilişkin soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından oluşturulan özel soruşturma ekibinin yürüttüğü çalışma kapsamında gözaltına alınan 23 şüpheliden kalan 18’i de tutuklandı.
Soruşturma kapsamında daha önce şantiye çalışanları H.K. (69), H.A. (77), T.Ç. (41), B.Ç. (47) ve A.G. (77) çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Son kararla birlikte aralarında dönemin İlçe Emniyet Müdürü İ.Y. ile inşaat şirketinin ortakları M.M.T. (69) ve oğlu M.T.T’nin de bulunduğu 18 şüpheli daha cezaevine gönderildi.
Böylece dosya kapsamında tutuklananların sayısı 23’e yükselirken, hakkında gözaltı kararı bulunan üç şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.
Soruşturma yeniden açılmıştı
Dorukhan Büyükışık’ın cansız bedeni, 13 Mayıs 2018’de Narlıdere’deki bir inşaat şantiyesinde bulunmuş, olay ilk aşamada intihar olarak değerlendirilmişti. Ancak ailesinin itirazları ve yürütülen hukuki süreç sonrası dosya yeniden ele alındı.
Ailenin şikâyeti üzerine olay yerine gelen polis memurları hakkında “görevi kötüye kullanma” suçlamasıyla hazırlanan iddianame kabul edilmişti. Öte yandan şantiyede görev yapan bekçiler ile bazı çalışanlar hakkında da “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı.
10 Ekim 2025’te polislerin yargılandığı dava ile inşaat çalışanlarının yargılandığı dava birleştirilmişti. İzmir Başsavcılığı bünyesinde oluşturulan dört kişilik özel soruşturma ekibi ise dosyayı yeniden incelemeye alarak “kasten öldürme”, “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” ve “yalan tanıklık” suçlamaları kapsamında geniş çaplı operasyon başlatmıştı.
Independent Türkçe